«Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
333

Αισιόδοξος για τη νίκη την Κυριακή εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο κατάμεστο στάδιο Τέντα της Καλαμάτας, όπου οι συμπατριώτες του τού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν νέα μνημόνια” καθώς επίσης ότι “εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βολεμένων και του λόμπι της δραχμής”.

Η αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο την δική μας παράταξη αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στην σύγκρουση με την Ευρώπη. Θέλουν να σώσουν τα προνόμια των βολεμένων, των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου. Αυτό όμως που κυρίως αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής. Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, έχει ασυναρτησίες, ενώ εμείς θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα φυσιολογική που δεν θα την πνίγουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Το τί θα γίνει θα κριθεί από εσάς, έστω και με μία ψήφο γιατί όποιος πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Εμείς θα σχηματίσουμε αμέσως κυβέρνηση”.

Έκανε έκκληση να μην χαθεί ούτε μία ψήφος: “Μπροστά στην κάλπη ανεξάρτητα από το τί ψήφιζε ο καθένας στο παρελθόν ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις θα αποφασίσει ποιά Ελλάδα θέλει για το αύριο”.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας. Είπε ο πρωθυπουργός: “Τώρα μιλούν για κούρεμα του χρέους. Αυτό είναι η καινούργια απάτη. Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχθεί κούρεμα αφού μας έχουν δανείσει με χαμηλότερα επιτόκια από ότι δανείζονται εκείνοι. Στην συνέχεια όμως θα πει ότι δεν φταίω εγώ και γι αυτό πρέπει να σας βάλω χέρι στις καταθέσεις. Τσίπρας ο σκηνοθέτης της απάτης. Μέσα σε δύο μέρες είπαν τα εξής: ότι θα φορολογήσουν τα ακίνητα ότι θα φορολογήσουν τις αναλήψεις ακόμη και από τα ΑΤΜ και ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις. Μία ακόμη απάτη είναι ότι αφού δεν του αρνήθηκαν όλοι την συνεργασία είπε ότι θα βγει αυτοδύναμος. Σήμερα όμως χρειάζονται συμμαχίες, χρειάζεται να έχουμε ενότητα στα δύσκολα οι Έλληνες. ΣΥΡΙΖΑ είναι το άλλο όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας, αν κέρδιζαν θα έφερναν επιστροφή στα ελλείμματα, στην ύφεση και παραμονή στα μνημόνια.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιδρούν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέχισε λέγοντας: “Ευτυχώς έχουμε θωρακίσει την χώρα μέσα στους κοινοτικούς θεσμούς και κερδίζουμε την μάχη για να ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι. Όταν κερδίσουμε τις εκλογές όλα θα αποκατασταθούν. Όταν η ΝΔ κερδίσει θα υπογράψουμε την νέα συμφωνία, θα βγούμε από τα μνημόνια και η χώρα θα μπει για τα καλά στον δρόμο της ανάπτυξης. Λέει ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα. Πότε διαπραγματεύτηκε; με τις συνιστώσες του; εμείς διαπραγματευόμαστε τρία χρόνια. Η τρόικα δεν ήθελε τίποτε από όσα κάνουμε, τη μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση στο ΦΠΑ, τις 100 δόσεις. ‘Αλλο καλός διαπραγματευτής και άλλο τζάμπα μάγκας. Με κατηγόρησαν με βαριές κουβέντες ότι ευθυνόμαστε για τα πάντα. Απαντώ: παρέλαβα μία Ελλάδα στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας της. Συμμάζεψα το κράτος έφερα, αξιοπιστία, ηγήθηκα μίας κυβέρνησης που ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό, έφερε μείωση στην ανεργία.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού