Μυλόπουλος: Στήριξη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
493

«Για σήμα κινδύνου για τη Δημοκρατία στη χώρα μας» έκανε λόγο ο Πρύτανης του ΑΠΘ

Ενημερωτική συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ 3 είχε σήμερα ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής εκδήλωσης με θέμα τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει η ΕΣΗΕΜ-Θ στο Δημαρχείο με την παρουσία θεσμικών φορέων της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Στη συνάντηση, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Πρύτανη του ΑΠΘ για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο αγώνας τους, τις θέσεις και τα αιτήματά τους, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες τους για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ επανεπιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για την ΕΡΤ 3, εκφράζοντας, για ακόμα μια φορά, την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους και τη συμπαράστασή του στο αίτημά τους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ προς όφελος της κοινωνίας, της ελευθεροτυπίας και εντέλει της ίδιας της δημοκρατίας.

Ο Πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, με το πέρας της συνάντησης και αφού ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την ενημέρωση, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή είχα πάρει θέση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, άλλωστε, εξέπεμψε διεθνώς σήμα κινδύνου για τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, υποβάθμισης των δημοσίων αγαθών. Το αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ 3 για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3, εκτός του ότι είναι δίκαιο, είναι και πολλαπλά ωφέλιμο τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για την ελληνική περιφέρεια».

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός