Μπουτάρης: Θα αποσύρουμε την προσφυγή για τη Βενιζέλου

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
428

«Δεν θέλαμε, ούτε θέλουμε, το ζήτημα να λυθεί στα δικαστήρια» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Πρόθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, είναι να αποσύρει την προσφυγή που είχε καταθέσει ο Δήμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από τη στιγμή που κρίνεται ότι η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, για τα αρχαία της Βενιζέλου, ικανοποιεί ουσιαστικά το αίτημα της δημοτικής αρχής.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμος δέχεται πλέον την υιοθέτηση λύσης για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο χώρο του σταθμού του Μετρό, αφού προηγουμένως αποσπασθούν για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

«Δεν θέλαμε, ούτε θέλουμε, το ζήτημα να λυθεί στα δικαστήρια. Η απόφαση για το συνδυασμό των προτεινόμενων λύσεων ‘4’ και ‘6’, είναι συμβιβαστική και συνεχίζω να πιστεύω πως η πρόταση Παπακώστα είναι απολύτως εφικτή τεχνικά. Εν πάση περιπτώσει, επικοινώνησα ήδη με το διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης και του δήλωσα ότι ο δήμος θέλει να διαλευκανθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, για να προχωρήσει η επίλυση του όλου θέματος», είπε ο κ. Μπουτάρης ο οποίος τόνισε ότι η δεύτερη αναβολή στη συζήτηση του θέματος, στο ΣτΕ, δεν δόθηκε μετά από αίτημα του δήμου.

Να σημειωθεί ότι εχθές, σε συνέντευξη που έδωσαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, άσκησαν κριτική στη στάση του Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας ότι «δείχνει να συμβιβάζεται με την υπουργική απόφαση, παίζοντας προεκλογικά παιχνίδια».
Πηγή: voria.gr

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός