Μπαρόζο: «Πολύ σύντομα» Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
443

«Συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες μέλη για να καταλήξουμε σε μια κοινή και σθεναρή απάντηση»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν «πολύ σύντομα» μια σύνοδο με θέμα την κρίση στην Ουκρανία.

«Συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες μέλη για να καταλήξουμε σε μια κοινή και σθεναρή απάντηση» στις εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μπαρόζο.

«Σήμερα συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών (της ΕΕ) και πολύ σύντομα οι ηγέτες των κρατών θα συναντηθούν επίσης για να υπάρξει μια κοινή απάντηση», πρόσθεσε.

Ο Μπαρόζο δεν έδωσε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύνοδο αυτή, όμως αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς έχει γίνει λόγος για την Πέμπτη, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανάλαβε «τις σοβαρές ανησυχίες» της ΕΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία «η οποία δεν βελτιώνεται». «Είναι σημαντικό να επιδείξουμε τη δέσμευσή μας υπέρ της ακεραιότητας της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Μπαρόζο υπενθύμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ουκρανία, που βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση.

«Εξακολουθούμε να επιθυμούμε να προσφέρουμε στην Ουκρανία πολιτική σύνδεση και οικονομική ενσωμάτωση» μέσω των συμφωνιών σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου, τις οποίες είχε απορρίψει ο αποπεμφθείς πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στα τέλη Νοεμβρίου.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού