Η τελική συμφωνία θα περάσει από όλα τα όργανα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
311

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων τοποθετήθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm.

Ο κ. Μπαλάφας απάντησε σχετικά με την ελληνική πρόταση ότι «είναι ένα κείμενο το δικό μας που περιλαμβάνει σοβαρές υποχωρήσεις από τις δικές μας θέσεις, πράγμα το οποίο κάναμε συνειδητά, στο όνομα μιας αμοιβαίας και επωφελούς λύσης. Αυτή η πρόταση στην ουσία και το πλαίσιό της, στις βασικές της αρχές, είναι φυσικά δεσμευτική» και πρόσθεσε: «αν τώρα μπορεί να γίνει κάτι με τα ΜΗΣΥΦΑ ή με τον ένα ΦΠΑ, να είναι 1-1,5%, μπορεί να υπάρξει και το εκτιμώ από το πνεύμα της λογικής μας. Αλλά να υπάρξει ουσιαστική σύγκλιση με το πεντασέλιδο αυτό των δανειστών, δεν μπορεί να υπάρξει.

Ερωτηθείς για το αν θα περάσει από τη Βουλή η τελική συμφωνία, ο κ. Μπαλάφας τόνισε πως «αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Με απόλυτο τρόπο, το κείμενο που θα υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση – ή θα συνυπογράψει – είναι ένα κείμενο που θα περάσει από όλα τα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα και θα περάσει και από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης. Είναι καθαρό αυτό και είμαι απόλυτος».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «είναι λογικό ότι κάποια ζητήματα και υποχωρήσεις που περιλαμβάνονται ή θα περιλαμβάνονται στο κείμενο θα θίξουν κάποια επιμέρους συμφέροντα» και κατέληξε: «εμείς, προσπαθούμε μέχρι τέλους και θα μείνουμε σταθεροί σε κάποια πράγματα που έχουμε πει, όπως τα χαμηλά πλεονάσματα, το να μη θιγούν μισθοί και συντάξεις, τα εργασιακά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, τα μέτρα που δεν θα είναι οριζόντια και δεν θα δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις κατηγορίες και φυσικά το χρέος και ένα αναπτυξιακό πακέτο».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού