Μπακογιάννη: «Να σοβαρευτεί ο κρατικός μηχανισμός»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
345

«Θέλει μια προσοχή ο χειρισμός ενός πρώην πρωθυπουργού» απαντά για τις ΜΚΟ την εποχή Παπανδρέου

«Το θέμα της φορολογίας να αλλάξει και από εργαλείο ταλαιπωρίας Ελλήνων να αποκτήσει αναπτυξιακή διάσταση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η φοροδιαφυγή στο λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων είναι 1,7 δισεκατομμύρια, δηλαδή είναι ακριβώς όσο είναι το χαράτσι το οποίο εξόντωσε τους ανθρώπους. Δηλαδή φτάνουμε σε ένα σημείο πλέον που όλοι μας έχουμε συνείδηση του κόστους της φοροδιαφυγής από τη μία μεριά και από την άλλη της ανάγκης να σοβαρευτεί ο κρατικός μηχανισμός απέναντι στους πολίτες», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Κοντεύει να μου γίνει έμμονη ιδέα το θέμα της φορολογίας και με χαρακτηρίζουν κιόλας ότι όπου πάω μιλάω για τη φορολογία. Για μένα είναι το βασικό πρόβλημα ανάπτυξης της χώρας».

«Απέναντι στον νόμο είμαστε απολύτως ίσοι»

Στο ερώτημα αν πρέπει να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews για τις ΜΚΟ, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Θέλει μια προσοχή ο χειρισμός ενός πρώην πρωθυπουργού».

Και σημείωσε: «Όταν η δικαιοσύνη φτάνει να έχει ερωτήματα προς τον πρώην πρωθυπουργό έχει υποχρέωση να του τα θέσει. Γι’ αυτό και εγώ εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω με πάθος την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απέναντι στον νόμο είμαστε απολύτως ίσοι. Αυτό πρέπει να ισχύει».

Πηγή: real.gr

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την