Μπακογιάννη: η κρατική μηχανή επέδειξε χαλαρότητα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
543

«Περίμενα πολλά περισσότερα από τη διοικητική μηχανή του υπουργείου Οικονομικών» τόνισε η πρώην υπουργός

«Η κρατική μηχανή επέδειξε χαλαρότητα στην τρομοκρατία» τόνισε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τη διαφυγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές.

Σημείωσε ότι οι διχαστικές λογικές είναι αυτή τη στιγμή καταστροφή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε η ΝΔ είναι κόμμα χουντικών, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τρομοκρατών». «Η Ελλάδα δεν αντέχει νέο διχασμό» σημείωσε.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει δικαιολογία στην ένοπλη βία.

Αναφορικά με το νόμο για τις άδειες κρατουμένων, είπε πως επί της ουσίας δεν πάσχει ο ίδιος ο νόμος, αλλά η εφαρμογή του, ενώ σημείωσε πως μπορεί να υπάρξει εξειδίκευση για περισσότερη προσοχή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της οικονομίας η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «είμαστε σε ευαίσθητη στιγμή, έχουμε τρέξει έναν μαραθώνιο και είμαστε 150 μέτρα πριν το τέλος. Έχουμε κουραστεί κ όλο αυτό μας κάνει να βλέπουμε τα τελευταία μέτρα ως εφιάλτη.»

«Αν τα πράγματα πανε όπως είναι προγραμματισμένα, γίνει τον Απρίλιο η καταγραφή του πλεονάσματος και τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι εταίροι μας και προχωρούμε στη ρύθμιση του βιώσιμου χρέους θα έχουμε βγάλει ένα από τα θέματα από το τραπέζι» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι το επόμενο τρίμηνο είναι πολύ κρίσιμο. «Πρέπει να διορθωθούν λάθη και αδυναμίες και οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι το κράτος εισπράττει περισσότερα χρήματα όταν είναι λίγα και ο φορολογούμενος μπορεί να τα πληρώσει.

«Περίμενα πολλά περισσότερα από τη διοικητική μηχανή του υπουργείου Οικονομικών» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού