Μπακογιάννη: Η αδράνεια τιμωρείται

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
324

«Η αδράνεια τιμωρείται» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» αναφερόμενη στην αξιολόγηση. «Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η καθυστέρηση έχει κόστος, μεγάλο κόστος, που καλούμαστε να πληρώσουμε» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Η πρώτη καθυστέρηση μας κόστισε 9 δισ, η δεύτερη μας έφερε το υπερταμείο».

«Σήμερα απειλείται το πρόγραμμα με αποχώρηση του ΔΝΤ. Αυτό θα σημάνει σταμάτημα πλήρως του προγράμματος και επαναδιαπραγμάτευση νέου προγράμματος (…) Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτή τη χώρα» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Αναφερόμενη στη στάση του Βερολίνου και ειδικά σε αυτή του Β. Σόιμπλε, σημείωσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει σε ένα ακόμα πιο σκληρό πρόγραμμα και επιπλέον πως «υπάρχουν ευθύνες του Σόιμπλε, τεράστιες ευθύνες των δανειστών, που αποδέχτηκαν προτάσεις αύξησης της φορολογίας αντί να επιμείνουν στη μείωση των δαπανών. Η κεντρική ευθύνη είναι της κυβέρνησης και ο χαμένος της υπόθεσης είναι ο Έλληνας πολίτης, που καλείται να πληρώσει».

«Η ΝΔ βλέπει τον χρόνο να τελειώνει και ανησυχούμε. Γι αυτό θέλουμε εκλογές» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή έπρεπε να επέλθει χθες. «Δεν αντέχει η κοινωνία αυτή τη φορολογία, τον πόλεμο στην επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες» σημείωσε.

Ερωτηθείσα για το Κυπριακό απάντησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος, καθώς για πρώτη φορά η τουρκική πλευρά μπαίνει σε παζάρι. Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μετά το τουρκικό δημοψήφισμα.

Σχετικά με την επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης στον χώρο και, παρότι δεν δίνει την εντύπωση της ανανέωσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την