Μπακογιάννη: Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, θα έχουμε εκλογές εντός 6μήνου

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
612

Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α Αθήνας μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε μεταξύ άλλων στο ερώτημα γιατί η ΝΔ επιμένει στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το περιεχόμενο του μνημονίου το διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του κάτω από όλες τις ρυθμίσεις που υπάρχουν σήμερα. Άρα, η λογική είναι “κύριοι ελάτε μαζί”, εμείς το ψηφίσαμε γιατί θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, ελάτε μαζί να τοεφαρμόσουμε. Δεν θέλετε, με γεια σας με χαρά σας. Αυτό όμως που με ανησυχεί πάρα πολύ είναι ότι έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει ότι θέλει μία κυβέρνηση μακράς πνοής, σταθερή. Ξεκίνησε αυτοδύναμος, μετά μας είπε για τον κ. Καμμένο που είναι το νέο και άφθαρτο στην πολιτική ζωή του τόπου, μετά μας είπε ότι θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, μετά μας είπε ότι θα συνεργαστεί με το Ποτάμι. Πολύ ωραία, κάθε εβδομάδα προσθέτει έναν και μέχρι το τέλος των εκλογών φαντάζομαι ότι θα έχουμε μπει κι εμείς στη λίστα του», τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Αλλά τώρα ο κ. Τσίπρας μέσα σε αυτούς που μετά βεβαιότητας θα εκλεγούν έχει ανθρώπους οι οποίοι έχουν υπογράψει το περίφημο χαρτί των 53. Ανθρώπους που ψηφίσαν παρών. Το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση που θα έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανάχουμε εκλογές. Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα έχουμε εκλογές εντός εξαμήνου. Διότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που μιλάμε, σε προεκλογική περίοδο, δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει».

Στην ερώτηση αν πρέπει η Ελλάδα να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους “μεγάλους” της Ευρώπης όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα η υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας ήταν κατηγορηματική: «Απολύτως. Δεν είναι θέμα να σκληρύνει, η χώρα μας πρέπει να έχει μία σταθερή θέση. Δεν μπορούμε να νίπτουμε τας χείρας μας γι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη μέση Ανατολή. Είναι αδιανόητο όλη αυτή η περίφημη δύση να βλέπει αυτό το μακελειό στη μέση ανατολή και να σφυρίζει αδιάφορα. Είναι αδιανόητο να πωλούνται κοριτσάκια από 0-9 ετών έναντι 183 δολαρίων. Είναι αδιανόητα να γίνονται αυτά τα πράγματα και να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένος κόσμος. Χρειάζονται αποφάσεις πλέον για εκεί πρωτίστως και από κει και πέρα χρειάζεται η διαχείριση της προσφυγιάς».

Πηγή: real.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού