Μπίστης: Όλοι μαζί μπορούμε

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
153

«Να συνδιοργανώσουμε μια αντιπροσωπευτική συνδιάσκεψη» τόνισε από το Άργος

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε το στέλεχος της πρωτοβουλίας των 58, Νίκος Μπίστης, μιλώντας στο Άργος σε τοπική εκδήλωση της κίνησης. Ειδικότερα, έκανε λόγο «για μια νέα προσπάθεια, η οποία έχει να αναμετρηθεί με δυσκολίες και να υπερπηδήσει εμπόδια. Εμπόδια που θέτουν απο την μια ένας κακός νοουμενος κομματικός πατριωτισμός που εισηγείται την αναδίπλωση στα ξύλινα κομματικά τείχη και απο την άλλη μια αντίληψη ανεξέλεγκτης φυγής προς τα εμπρός».

Ο κ. Μπίστης ανέφερε ότι «το κομβικό σημείο ειναι οι ευρωεκλογές. Στην πορεία προς αυτές θα συγκροτηθει η πολύχρωμη εκλογική παράταξη της κεντροαριστεράς , η ισχυρη παρουσία της οποίας αποτελεί οξυγόνο για την χώρα και την Δημοκρατία. Οι 58 απευθυναν κάλεσμα ενότητας προς τα κόμματα , τις κινήσεις , τις προσωπικότητες και τον ανέστιο κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Ο κόσμος αυτός πλαισιώνει μαζικά τις Επιτροπές Πρωτοβουλιας που συγκροτούνται σε όλη την χώρα. Ταυτοχρόνως το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα αμέσως , χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το ίδιο και άλλες κινήσεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου και πολλα στελέχη απο τον χώρο της ΔΗΜΑΡ και της πολιτικής οικολογίας. Η πολιτικη συνεννόηση εδράζεται στον αμοιβαίο σεβασμο, στην αποφαση μας να κατέβουμε στις εκλογές κάτω απο την ομπρέλα του ΕυρωπΙκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ( ΕΣΚ) και στην απόφαση όλων μας το ψηφοδέλτιο να ανταποκρίνεται στο επιτακτικό αίτημα για ενότητα και ανανέωση» και πρόσθεσε:

«Μια πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τώρα πρέπει όλοι μαζι να τρέξουμε μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ωστε πανέτοιμοι να δώσουμε νικηφόρα την εκλογική μάχη.»

«Αυτό» υπογράμμισε στη συνέχεια, «συνεπάγεται την υλοποίηση τριών στόχων:

1 .Σε συνεργασία με το ΕΣΚ να ολοκληρωθεί το προγραμματικό πλαίσιο και να δοθεί σε δημοσια διαβούλευση.

2. Να συνδιοργανώσουμε στα τέλη Φεβρουαρίου μια αντιπροσωπευτική Συνδιάσκεψη όλων όσοι θα έχουν μέχρι τότε ανταποκρίθεί στο κάλεσμα. Το Σώμα αυτο θα πάρει τις τελικές αποφάσεις, θα εγκρίνει το πρόγραμμα και θα οργανώσει τον εκλογικό αγώνα.

3 .Να καταλήξουμε άμεσα στον τρόπο κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Ήδη έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι «το εγχείρημα της συνένωσης και ανανέωσης της κεντροαριστεράς είναι πρωτότυπο και συναρπαστικό. Και οπως καθε νέα προσπάθεια έχει να αναμετρηθεί με δυσκολίες και να υπερπηδήσει εμπόδια. Εμπόδια που θέτουν απο την μια ένας κακός νοουμενος κομματικός πατριωτισμός που εισηγείται την αναδίπλωση στα ξύλινα κομματικά τείχη και απο την άλλη μια αντίληψη ανεξέλεγκτης φυγής προς τα εμπρός. Με υπομονή και επιμονή θα τους πείσουμε όλους για την ανάγκη γρήγορων- αλλα όχι βιαστικών – και συνάμα σταθερών βημάτων . Και ας μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία: έχουμε την δύναμη και την θέληση να διαφυλάξουμε την ενότητα του χώρου και να υλοποιήσουμε το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Όλοι μαζί μπορούμε.», κατέληξε στην ομιλία του.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την