Μοσκοβισί: «Σημαντική πρόοδος», αλλά «πολύς δρόμος»

- in ΕΥΡΩΠΗ
466

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στο θέμα της Ελλάδας, αλλά μένει ακόμη «πολύς δρόμος» να γίνει, την επομένη της πενταμερούς σύσκεψης στο Βερολίνο. «Σοβαρή πρόοδος» έχει καταγραφεί, αλλά «μένει ακόμη πολύς δρόμος να γίνει για να φθάσουμε σε μία καλή συμφωνία», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Χθες, οι εκπρόσωποι των πιστωτών Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι και Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συνήλθαν στο Βερολίνο μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και συμφώνησαν «να εργασθούν ακόμη πιο εντατικά» για την επίτευξη συμφωνίας.

«Οι συνομιλίες αυτές αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς», υπάρχει «πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες» για την εξεύρεση λύσης στην ελληνική κρίση, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Υπάρχουν στέρεες βάσεις για την καταγραφή προόδου, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο αυτό» και «πρέπει να καταβληθούν ακόμη προσπάθειες από τις δύο πλευρές για να το επιτύχουμε», επέμεινε, προσθέτοντας «ότι επιθυμεί σφόδρα την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη». «Έχουμε προχωρήσει ως προς συγκεκριμένα ζητήματα» κυρίως σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ και την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, αλλά «ο χρόνος πιέζει», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δήλωσε ότι «δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί σήμερα».

You may also like

Ολλανδία: Έναρξη σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Στην Ολλανδία, που έχει τεθεί σε αυστηρό λοκντάουν