Μητσοτάκης: «Πρέπει να συζητήσουμε θέμα μονιμότητας»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
484

«Έχω πει πολλές φορές η διοικητική μεταρρύθμιση δεν είναι μόνο διαθεσιμότητα και δεν είναι μόνο απολύσεις» τόνισε ο υπουργός

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή απάντησε στο ερώτημα αν η χώρα, θα είναι μέσα στο 2014, συνεπής απέναντι στην τρόικα στα νούμερα που έχει δεσμευτεί για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

«Θα είμαστε συνεπείς στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει. Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρχει κάποια ουσιαστική απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα. Κι αυτό θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε και τον τόνο της συζήτησης για τα ζητήματα της διοικητικής μεταρρύθμισης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Έχω πει πολλές φορές η διοικητική μεταρρύθμιση δεν είναι μόνο διαθεσιμότητα και δεν είναι μόνο απολύσεις. Πρωτίστως είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, η διευκόλυνση του πολίτη, η καλύτερη συνολική λειτουργία της κρατικής μηχανής και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του κράτους».

Ο υπουργός διοικητικής αναφέρθηκε και στο θέμα της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα. «Σε πολλές χώρες υπάρχει μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Βάση του συντάγματος δεν μπορεί να απολυθεί κάποιος υπάλληλος επειδή δεν αποδίδει καλά.

Μπορεί να απολυθεί μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα ή σε περίπτωση που καταργηθεί η θέση του ως αποτέλεσμα οργανωτικής αναδιάταξης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε: «Με ρωτάτε ευθέως αν πρέπει να συζητήσουμε θέμα μονιμότητας; Ναι, πρέπει να συζητήσουμε θέμα μονιμότητας στο δημόσιο στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση».

Πηγή: real.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού