Μητσοτάκης: Κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
405

Οι απολύσεις αφορούν “συνολικά στο 2% των εργαζομένων του Δημοσίου”

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο, Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

«Κανένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μιλήσει δημόσια για τριπλές εκλογές και είναι μία άποψη που σίγουρα εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Η χώρα έχει ζημιωθεί από το γεγονός ότι δεν τηρούμε τους σταθερούς εκλογικούς κύκλους που προβλέπει το Σύνταγμα» τόνισε, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FMoυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας το προεκλογικό τοπίο.

«Η ουσία του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ότι το κράτος πια μπορεί να στέκεται μόνο στα πόδια του και να καλύπτει τις ανάγκες του, προ τόκων. Αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία» σχολίασε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν  φορείς που δεν είναι απαραίτητοι είτε γιατί έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους είτε επειδή υπάρχουν δομές του κεντρικού κράτους που μπορούν κάλλιστα να επιτελέσουν την ίδια αποστολή. Γιατί να υπάρχουν φορείς που να κάνουν την ίδια δουλειά; Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο και για αυτό προχωρούμε στην κατάργησή τους».

Ειδικότερα, «σε όσους φορείς κλείνουν, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση δημοσίου δικαίου θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με καθεστώς αορίστου χρόνου θα απομακρυνθούν» τόνισε και υπογράμμισε πως «πρέπει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για τα όρια του κράτους. Ποιες υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται από δημόσιους φορείς, ποιες υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα και ποιες μέσα από σχήματα σύμπραξης. Δεν κάναμε ποτέ αυτή τη συζήτηση, γιατί θεωρούσαμε ότι το κράτος πρέπει να τα κάνει όλα».

Αναφορικά με τη δημοτική αστυνομία, «η διαδικασία επανατοποθέτησης των πρώην δημοτικών αστυνομικών προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μόλις ολοκληρώσει και ο Δήμος της Αθήνας, το ΑΣΕΠ θα κάνει τη μοριοδότηση και θα βγουν οι τελικοί πίνακες. Είναι μια σύνθετη διαδικασία» περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που «ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των πρώην δημοτικών αστυνομικών. Έχουν βρεθεί περισσότεροι από 70 με πλαστά πιστοποιητικά και οι Δήμοι έχουν προχωρήσει στην ανάκληση των διορισμών τους».

Τέλος, σχετικά με τις απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί για το 2013-2014, «για να έχουμε μια εικόνα για το μέγεθος της παρέμβασης που συζητάμε, αφορά συνολικά στο 2% των εργαζομένων του Δημοσίου», κατέληξε ο υπουργός.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού