Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
527

Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει πάρει διαζύγιο από μεγάλες κατηγορίες πολιτών, αναγνώρισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο MEGA. Προέταξε την ανάγκη της ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα λέγοντας ότι «οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν». Συμπλήρωσε ότι η ΝΔ ένα κόμμα γερασμένο, αλλά ο βασικός αξιακός της πυλώνας «εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί».

Μίλησε για ανανέωση και στα πρόσωπα και τις δομές αλλά και στο “brand” του κόμματος, υποστηρίζοντας:

«δεν έχουμε καταφέρει να εκπέμψουμε ένα πραγματικό μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα γενιά, να τους δώσουμε μια πραγματική ελπίδα ότι με κεντροδεξιές φιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να πετύχουν ένα καλύτερο αύριο».

Αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής είπε πως βγάζει “το καπέλο” στον Βαγγέλη το Μεϊμαράκη «γιατί πράγματι επειδή δεν είχε τη νομιμοποίηση μιας εκλογής από την ίδια την κοινωνία προφανώς και δεν μπορούσε να κάνει όσα πράγματα ήθελε να κάνει» και εξέφρασε την πρόθεσή του ως πρόεδρος να αλλάξει το καταστατικό προσδιορίζοντας «ότι και ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει θητεία και πρέπει να είναι υπόλογος στο τακτικό συνέδριο κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού