Μητσοτάκης: «Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
266

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία και τόνισε πως τα κόμματα θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση.

«Δεν μπορεί ο τόπος να προκόψει αν δεν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόηση. Κατεξοχήν πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Ελλάς δεν θα βγει από την κρίση αν δε αλλάξει το Σύνταγμα… Σήμερα ο πολιτικός διάλογος έχει καταργηθεί, ύβρεις ανταλλάσσονται, ήλπιζα ότι στη συνταγματική αναθεώρηση θα συμφωνούσαν και τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν πρέπει να φτάσουμε σε εκλογές. Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει την 4ετια».

Σημείωσε επίσης πως στην περίπτωση που είχε αλλάξει το Σύνταγμα τώρα δεν θα μπορούσε να συνδεθεί η προεδρική εκλογή με τις πρόωρες εκλογές. «Το γεγονός ότι το Σύνταγμα της μεταπολίτευσης προβλέπει και συνδέει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ενδεχόμενο εκλογών δημιουργεί όλη αυτή την αναστάτωση που περνάει σήμερα η Ελλάδα. Τα πράγματα θα ήταν απλά αν δεν υπήρχε το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί να μην εκλέγεται ο Πρόεδρος από το λαό να τελειώνουμε».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού