Μητρόπουλος: «Ο πρωθυπουργός να πάρει πρωτοβουλίες»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
393

Για «σκηνικό απόλυτου, πλήρους αδιεξόδου» έκανε λόγος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι «οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι σκληρές επιμονές σχεδόν έξαλλες και στην δημόσια διοίκηση αλλά και στα εργασιακά, φαίνεται ότι υπάρχει σύμπτωση εκτίμησης ότι αρκούνται για τις ομαδικές απολύσεις στη λύση που είχε δώσει η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου με την ενεργοποίηση του ανωτάτου συμβουλίου Εργασίας που μπορεί να σπάει την μέχρι τώρα γραμμή να μην εγκρίνονται οι ομαδικές απολύσεις αλλά επιμένουν στην εμβάθυνση της ρήτρας εσωτερικής υποτίμησης και αυτά τα οποία άφησαν στο τραπέζι χθες και προχθές για τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά δεν έχουν προηγούμενο στην πεντάχρονη μνημονιακή διακυβέρνηση της χώρας» και πρόσθεσε:

«Είναι σκηνικό απόλυτου, πλήρους αδιεξόδου η λύση σε παρόμοια ζητήματα όταν οι λαοί βρίσκονται προ ολοκληρωτικών δανειστών που σου έχουν δανείσει και σου καθορίζουν και το παραμικρό ζήτημα της κοινωνικής πολιτικής πολιτισμικής ζωής οι λύσεις αναζητούνται σε πολιτική φυγή προς τα μπρος. Την προνομία την έχει ο πρωθυπουργός, θα ενημερωθεί ο λαός και όποιες πρωτοβουλίες για φυγή προς τα μπρος είναι καλοδεχούμενες. Ακόμη και το να ενημερωθεί και να ερωτηθεί ο λαός για το που πάμε».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε ότι «νομίζω ότι δεν μπορεί να αποφύγει αν το σκηνικό είναι έτσι όπως το αποτιμούμε τώρα και το πληροφορούμεθα από το εξωτερικό ότι οι δανειστές δεν αφήνουν κανένα σημείο σύμπτωσης δεν υπάρχει άλλη λύση. Μιλάει ο λαός αφού ενημερωθεί πλήρως με νηφαλιότητα και ψυχραιμία επί όλων των πτυχών και επί όλων των πρωτοβουλιών».

Ευρύτερη πολιτική συνεννόηση και ενημέρωση των πολιτικών ηγεσιών

Αναφορικά με την πιθανότητα διεύρυνσης της κυβέρνησης, ώστε να φανεί ένα εθνικό μέτωπο, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, σημείωσε πως «όχι απαραίτητα σε κυβερνητικό επίπεδο, το αποκλείω. Ευρύτερη πολιτική συνεννόηση και ενημέρωση των πολιτικών ηγεσιών μήπως ενισχύσεις την διαπραγματευτική σου ισχύ».

«Είναι απόλυτο το αδιέξοδο»

Ο ίδιος κατέληξε: «σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι τώρα φτάνοντας σε εσχατολογικά διλήμματα, σε σκληρά διλήμματα με ευθύνη αποκλειστική των δανειστών ενδεχομένως και με λάθη διαπραγματευτικά σχεδιασμού, ύφους δικού μας θα πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει πρωτοβουλίες διότι αυτά τα οποία αφήνουν στο τραπέζι οι δανειστές δεν αρμόζουν σε ελεύθερους, αξιοπρεπείς πολίτες αυτού του ιστορικού λαού. Είναι απόλυτο το αδιέξοδο και οι λύσεις πρέπει να είναι πολιτικές και άμεσες».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού