Μητρόπουλος: Οι νέοι μας «βορά» στον Μινώταυρο της Τρόικας

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
438

Για «Προγράμματα εργασιακής ειλωτείας στους νέους» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δρυμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για 400.000 θέσεις εργασίας, κυρίως για νέους.

Αναλυτικά, η δήλωση του βουλευτή:

«Η μνημονιακή κυβέρνηση, αφού κατεδάφισε όλο τον εργασιακό πολιτισμό και επανέφερε τις συνθήκες εργασίας του 19ου αιώνα, τώρα επιτίθεται με μεγαλύτερη ένταση κατά των νέων μας.

Οι νέοι και νέες με πολλά τυπικά προσόντα δεν είναι πια «η γενιά των 700 ευρώ», ούτε καν «η γενιά των 500 ευρώ», αλλά η γενιά της εργασιακής ειλωτείας.

Όσες και όσοι από αυτούς βρουν απασχόληση στα πεντάμηνα προγράμματα «κοινωνικής εργασίας» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, θα λαμβάνουν με μεγάλη καθυστέρηση, όπως έδειξε η μέχρι σήμερα εφαρμογή του θεσμού, ένα γλίσχρο επιμίσθιο κατά μήνα και χωρίς τις άλλες εγγυήσεις και παροχές της εργασιακής σχέσης.

Γι’αυτό, ακόμη και αυτός ο μνημονιακός νομοθέτης δεν τους ονόμασε εργαζόμενους, αλλά «ωφελούμενους», σε μια έκφραση μνημονιακής …φιλευσπλαχνίας!

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, όλοι οι κοινωνικοί φορείς, όλοι οι γονείς που ξόδεψαν τις περιουσίες τους και έχυσαν αίμα και ιδρώτα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αλλά κυρίως οι νέοι μας, πρέπει να καταδικάσουν τον θεσμό της νέας εργασιακής ειλωτείας!

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία οφείλει να απαντήσει στη μνημονιακή κυβέρνηση, στην Τριαρχία των δανειστών, αλλά και στην ΕΕ -από την οποία εκπορεύονται τα φεουδαρχικού τύπου αυτά προγράμματα-, ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα αρνείται να δώσει στον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού, της κατάργησης του κράτους και της διάλυσης των κοινωνικών δομών, την περήφανη νεολαία της, που είναι η ελπίδα για μια νέα πορεία οικονομικής ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Στις στρατιές των προσοντούχων νέων μας που μεταναστεύουν, αιμοδοτώντας με τους πόρους της ελληνικής εκπαίδευσης και των ελληνικών οικογενειών την παραγωγική μηχανή των δανειστών μας, δεν πρέπει να προστεθούν και οι εγχώριοι δουλοπάροικοι της εργασιακής γαλέρας!»

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού