Μητρόπουλος: Δεν είναι υπερασπίσιμη η συμφωνία

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
306

Για τη συμφωνία και τα μέτρα που περιλαμβάνει τοποθετήθηκε από τη συχνότητα του ρ/σ Βήμα Fm, o Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι «αυτό που πρέπει όλοι να παραδεχθούμε στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επιχειρήθηκε μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που είχαμε υποσχεθεί στο λαό. Αποτύχαμε στα αποτελέσματα…» και πρόσθεσε: «χρειάζεται να ενημερωθεί ο λαός, διότι κι εγώ που ήμουν από αυτούς που υπερέβαλαν λιγότερο, είχα πει και στους δικούς μου να μη λέμε ότι τα Μνημόνια σκίζονται, 26.000 άρθρα καταργούνται κτλ. Παρ’ όλα αυτά, όλοι υπερβάλαμε, όλοι υπερτιμήσαμε τις δικές μας δυνάμεις και υποτιμήσαμε τις θέσεις και τη σφοδρότητα των απαιτήσεων των δανειστών».

Ο ίδιος συμπέρανε ότι «θα πρέπει η ηγεσία να ενημερώσει το λαό πού έσφαλε, τι ήταν αυτό που δεν σχεδιάσαμε σωστά. Όλα αυτά προϋποθέτουν ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους 500 μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενοι. Άρα, αυτό που με τρομάζει είναι κυρίως η μεταφορά σε εμάς, στην κυβέρνησή μας, της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου Μνημονίου. Τίποτε δεν είναι υπερασπίσιμο: ούτε η διατήρηση του ψηφισμένου Μνημονίου, το οποίο μάς απαγορεύτηκε να καταργήσουμε και είπαμε ότι θα καταργήσουμε και δεν το κάναμε και όμως το υποσχεθήκαμε στο λαό και γι’ αυτό μας ψήφισε» και κατέληξε: «και επ’ αυτού του Μνημονίου έρχονται και άλλα μέτρα. Θεωρώ ότι ενός τέτοιου είδους συμφωνία, επειδή δεν είναι υπερασπίσιμη, δεν πρέπει να χρεωθεί η Αριστερά την ευθύνη της. Γι’ αυτό πιστεύω ότι μέχρι τελευταία στιγμή μια ρητή δέσμευση για την αντιμετώπιση του χρέους όχι μόνο είναι διεκδικήσιμη, αλλά είναι και μία συνθήκη sine qua non, με την οποία δεν μπορεί κανείς να τοποθετηθεί επί των μέτρων».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού