Μεϊμαράκης: «Η ΝΔ δεν θα κάνει πρόταση μομφής»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
491

Το εθνικό Κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμα που έπρεπε στην Ευρώπη και κρατάει την Ελλάδα στην πορεία που έχει χαράξει, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης . Η ΝΔ συμπαγής ανταποκρίθηκε σ΄ αυτή την πορεία, σ΄ αυτό το καθήκον και προχωράμε, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπογράμμισε ακόμη πως δεν βλέπει τον λόγο για διεξαγωγή εκλογών και τόνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, κατά της κυβέρνησης.

Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «είπε ψέματα στην ελληνική κοινωνία και στους βουλευτές του» και πρόσθεσε ότι είναι η ΝΔ που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Το ναι το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές, αλλά δεν ταυτιστήκαμε και δεν ταυτιζόμαστε με τα συγκεκριμένα μέτρα, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ ψηφίζει την συμφωνία, αλλά η συναίνεσή της περιορίζεται σε αυτή και δεν θα συμφωνήσει σε άλλα θέματα όπως τα θέματα Παιδείας ή Υγείας.

Η στάση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έδωσε πολλά όπλα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος για την χώρα δεν πέρασε καθώς οι εταίροι περιμένουν και το επόμενο νομοσχέδιο την επόμενη Τετάρτη. «Αν λέτε ότι οι εταίροι σας εκβιάζουν να δείτε τί εκβιασμό ασκείτε εσείς σε εμάς», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρείτε την γενναιότητα όχι απλώς να ψηφίσετε την συμφωνία αλλά και να την εφαρμόσετε».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «σας δώσαμε εξουσιοδότηση για ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, δεν σας είπαμε ότι είσαστε αριστερή παρένθεση» και ρώτησε: «Τί ζητάτε περισσότερο από την αντιπολίτευση;».

Στις 20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε ότι δεν κάνετε μονομερείς ενέργειες. Τί μας λέτε τώρα ότι δεν σας συμπεριφέρθηκαν σωστά οι Ευρωπαίοι; Είχατε ευνοϊκότερη μεταχείριση από ότι είχαμε εμείς το τελευταίο εξάμηνο του 2014 υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Έκλεισε λέγοντας ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ σημείωσε ότι το mail Χαρδούβελη ήταν πολύ πιο μαλακό από την συμφωνία που φέρνει τώρα η κυβέρνηση μετά από έξι μήνες χάσιμο χρόνου και λάθη στην διαπραγμάτευση

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού