Μίλτος Κύρκος και Τζιάνι Πιτέλα στο Roszke της Ουγγαρίας

Αντιπροσωπεία των σοσιαλδημοκρατών του ΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο Τζιάνι Πιτέλλα επισκέφτηκαν τη Δευτέρα το τελευταίο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ουγγαρίας και Σερβίας, λίγες ώρες πριν αυτό κλείσει.

Ο Τζιάνι Πιτέλλα δήλωσε: «Η αντιπροσωπεία της ομάδας μου κι εγώ θέλουμε να τονίσουμε την σημασία της αλληλεγγύης. Χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει Ευρώπη, Χωρίς αλληλεγγύη δεν είμαστε άνθρωποι. Πρέπει να αναδιαμορφώσουμε την Ευρώπη σε αυτή τη βάση, την βάση της αλληλεγγύης.»

Από την Ελλάδα συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος που δήλωσε: «Δεν υπάρχει λύση έξω από τις ευρωπαϊκές αξίες, δεν υπάρχει Ευρώπη ‘à la carte’. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτό, εμείς στην Ελλάδα, εσείς εδώ στην Ουγγαρία. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να σωθούν, και θα τους σώσουμε.»

Ο Τζιάνι Πιτέλλα αναφέρθηκε και στο Ποτάμι: «θέλω να υπογραμμίσω την γνήσια και σαφή δέσμευση που έχει το Ποτάμι στον δρόμο της μεταρρύθμισης. Η Ελλάδα χρήζει μεταρρυθμίσεων και το Ποτάμι είναι ένας σημαντικός πρωταγωνιστής σε αυτή την κατεύθυνση».

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ