Μέρκελ- Τιμοσένκο: «Θα συναντηθούν πολύ σύντομα»

Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης δεν ενδιαφέρεται για τον πρωθυπουργικό θώκο

Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε σήμερα ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση της πρωθυπουργού στην Ουκρανία, σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματός της, μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή της.«Σας ζητώ να μην εξετάσετε την υποψηφιότητά μου για την θέση της πρωθυπουργού» έγραψε η Τιμοσένκο.

Η Γιούλια Τιμοσένκο ωστόσο, θα συναντήσει «πολύ σύντομα» την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με την οποία συνομίλησαν τηλεφωνικά σήμερα, ανέφερε το κόμμα της σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Θα συναντηθούν πολύ σύντομα» διευκρινίστηκε στο δελτίο τύπου του κόμματος Πατρίδα, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση της Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργού και ηγετικής φυσιογνωμίας της Πορτοκαλί Επανάστασης, η οποία είχε φυλακιστεί από το 2011, ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση του κοινοβουλίου για την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η Άγγελα Μέρκελ «συνεχάρη τη Γιούλια Τιμοσένκο για την αποφυλάκισή της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Τιμοσένκο στην πολιτική ζωή θα συμβάλλει επίσης στη διαφύλαξη της ενότητας στην Ουκρανία και θα βοηθήσει (την χώρα) να ακολουθήσει το δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, προστίθεται επίσης.

Βρετανία: “Μην επέμβετε στην Ουκρανία”

Η Βρετανία προειδοποίησε τη Ρωσία σήμερα να μην επέμβει στην «πολύπλοκη κρίση» που συνταράσσει την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι το Λονδίνο θέλει να συνεισφέρει σε ένα διεθνές οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο τη στήριξη της «απελπιστικά δύσκολης» κατάστασης της ουκρανικής οικονομίας.
«Εφόσον υπάρξει ένα οικονομικό πακέτο, θα είναι σημαντικό η Ρωσία να μην κάνει τίποτα για να υπονομεύσει αυτό το οικονομικό πακέτο και να συνεργαστεί και να το υποστηρίξει» είπε ο Χέιγκ μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ