Μέγαρο Μαξίμου: ειδήσεις πίσω από τη σύσκεψη

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
607

Έρχονται κάλπες για το ευρωψηφοδέλτιο και αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Κάθε άλλο παρά τυχαία θα πρέπει να θεωρείται η τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη χθες, ο οποίος πρότεινε την εκλογή των υποψηφίων για τα ευρωψηφοδέλτια με σταυρό!

«Επειδή τους θέλουμε πιο κοντά γι” αυτό προτείνω ανεξαρτήτως συμμετοχής, οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες πολίτες συνολικά από όλη την Επικράτεια» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, γεγονός που γέννησε ερωτηματικά στους παροικούντες την «γαλάζια» Ιερουσαλήμ. Χρειάστηκαν λίγες ώρες και μια ερώτηση δημοσιογράφου, για να επιβεβαιωθεί η σχετική συζήτηση εντός της κυβέρνησης και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, «σε πολλές χώρες υπάρχει. Ο,τιδήποτε συνιστά συμμετοχή, έκφραση, πλουραλισμό, δυνατότητα του πολίτη να εκφραστεί, θετικό είναι» απάντησε ο κ. Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση, τοποθετούμενος στο πλευρό του Προέδρου της Βουλής.

Ο σταυρός προτίμησης, αν τελικά υιοθετηθεί, θα περιορίσει τις δυσαρέσκειες για «προνομιακές τοποθετήσεις» προσώπων στις ευρωλίστες (δεδομένων και των προνομίων και αμοιβών των ευρωβουλευτών) περιορίζοντας τη δυσαρέσκεια για την νομή των θέσεων στους κόλπους των κομμάτων, ιδίως σε περιόδους πολιτικής ρευστότητας και «ανεξαρτητοποιήσεων».

Ταυτόχρονα, «υπάρχουν αυτές οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ανοίγοντας το διάλογο για επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», απέναντι στις οποίες το Κίνημα υπήρξε κατηγορηματικά αντίθετο όλο τον τελευταίο καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά νόημα και η επίσκεψη του βουλευτή, Νίκου Σηφουνάκη στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στα μέσα της εβδομάδας, με θέμα την «τριχοτόμηση» της Λέσβου μέχρι τις εκλογές του Μαϊου. Αν μερικές αλλαγές στο χωροταξικό (Λέσβος, Κρήτη, Ρόδος) γίνουν αποδεκτές και υπό προϋποθέσεις θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα όρια και να αποφευχθούν και νέα «γαλάζια» και «πράσινα» αντάρτικα.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού