Μάρδας: «Ισορροπημένη απόφαση» στο Eurogroup

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια «ισορροπημένη απόφαση» στη συνεδρίαση του Eurogroup εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Αν κάποιος από τους δύο υποχωρήσει πάρα πολύ εύκολα, αυτός που δεν θα υποχωρήσει θα έχει το πάνω χέρι. Προς το παρόν και τα δύο μέρη δείχνουν διατεθειμένα όχι να συγκρουστούν, αλλά να μην υποχωρήσουν εύκολα, οπότε το γεγονός ότι υπάρχει ίδια τάση και στα δύο μέρη θα οδηγήσει, κατά την άποψή μου, σε μια πιο ισορροπημένη απόφαση, παρά αν κάποιος έδειχνε ότι ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος. Σε αυτή την περίπτωση η όποια απόφαση θα ήταν σε βάρος του ευάλωτου» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ότι «αν η Ελλάδα θέλει χρήματα τότε χρειάζεται πρόγραμμα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε: «Αυτές είναι δηλώσεις περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα παρά ουσιαστικές και είναι εύλογο ότι όταν ένας υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται σε ξένη χώρα και πρέπει να κάνει μόνο μία δήλωση σε μόνο μία σειρά, θα πει κάτι και θα σηκωθεί να φύγει, τελειώνοντας η υπόθεση, περνώντας ένα μήνυμα το οποίο ξέρουμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είπε κάτι καινούργιο ο κ. Σόιμπλε».

Ο κ. Μάρδας ερωτηθείς για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σημειώνει: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι αυτό που συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να λέμε, είναι ότι όταν χρειαζόμαστε χρήματα, μπορούμε να πληρώσουμε… Κύριο μέλημά μας είναι να μπορούμε να έχουμε χρήματα στο χρόνο που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας. Να σας πω ότι την ιστορία πως μπορεί να μην πληρωθούν οι συντάξεις, εγώ την έχω ακούσει πάνω από δέκα φορές από το 1990 και μετά, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Πάντοτε γίνεται τέτοια συζήτηση, αλλά σε τελική ανάλυση μένει συζήτηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

ESM: Πράσινο φως την εκταμίευση της δόσης 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

«Το Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)