Λυκούδης: αποστάσεις από τη στάση Παπαδόπουλου

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
469

Τι δήλωσε ο πρώην Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης για τη χθεσινή εκδήλωση των “58” στην Κηφισιά

“Ένα πολιτικό στέλεχος του δικού μας κόμματος πρέπει να βλέπει τη σχέση του με την κίνηση των 58 στη βάση των νέων δεδομένων. Έχει σημασία όταν κάποιο δικό μας στέλεχος μιλάει σε μια εκδήλωση των 58, τι λέει. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον”, τόνισε ο κ. Λυκούδης, μιλώντας στο ρ/σ Αθήνα 9,84, κρατώντας αποστάσεις από τον πρώην Εκρπόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά, η απάντηση του κ. Λυκούδη:

Πάντως, στην Κεντρική Επιτροπή ο κ. Κουβέλης επανήλθε στο θέμα επιχειρώντας κι έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτούς που παρίστανται σε εκδηλώσεις της κίνησης των 58 και σε άλλα στελέχη που είναι κεντρικοί ομιλητές. Συμφωνείτε με αυτόν τον διαχωρισμό;

Θα έλεγα ότι υπάρχει ένα ζήτημα που χρειάζεται αποσαφήνιση από όλες τις πλευρές. Εγώ, π.χ. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη θέρμη που είχα όταν εμφανίστηκε η κίνηση των 58, ως μια συνάντηση κοινωνικών παραγόντων που καλούσε σε διάλογο όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για να δούμε τι μπορούσε να γίνει για την ανασυγκρότησή της, παραμένει αλλά το βλέπω και σε σχέση με τα σημερινά.

Διότι, και η ίδια η κίνηση των 58 δεν είναι τώρα πια μια κίνηση που καλεί σε διάλογο αλλά μετασχηματίζεται σε πολιτικό φορέα. Σε έναν πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές, προσπαθεί να διαμορφώσει έναν πολιτικό χώρο, να καταθέσει ψηφοδέλτιο και τα λοιπά. Δεν το λέω αρνητικά, το λέω παρατηρώντας την εξέλιξη.

Υπ΄ αυτήν την έννοια ένα πολιτικό στέλεχος του δικού μας κόμματος πρέπει να βλέπει τη σχέση του με την κίνηση των 58 στη βάση των νέων δεδομένων. Έχει σημασία όταν κάποιο δικό μας στέλεχος μιλάει σε μια εκδήλωση των 58, τι λέει. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αντιλαμβάνομαι ότι διατυπώνετε κάποιες ενστάσεις για την ομιλία ή για την παρουσία ως κεντρικού ομιλητή του κ. Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Δεν είδα την ομιλία, είδα μερικά σημεία της ομιλίας σήμερα το πρωί στο διαδίκτυο. Αυτά που είδα δεν ήταν αρνητικά σε σχέση με το κόμμα μου. Πάντως αντιλαμβάνομαι ότι αντικειμενικά υπάρχει ένα ζήτημα. Κατά πόσο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και βουλευτές μπορούν να παίρνουν μέρος ως κεντρικοί ομιλητές σε μια εκδήλωση ενός φορέα που διαμορφώνει άλλο ψηφοδέλτιο. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Βέβαια, έχει πολύ μεγάλη σημασία, επαναλαμβάνω, και το τι λέει ο ομιλητής σε μια τέτοια συνάντηση. Προφανώς εάν πάει ένας βουλευτής ή ένα στέλεχος του κόμματός μου και υποστηρίξει συνολικά τον νέο πολιτικό χώρο, τότε υπάρχει ένα ζήτημα. Δεν είναι θέμα ορθότητας της άποψής του, είναι θέμα κοινής λογικής.

Υποθέτω ότι θα υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα σε αυτό το θέμα, όσο συνεχίζεται η φημολογία ότι στέλεχος της ΔημΑρ, συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος, θα μπορούσε να είναι ο επικεφαλής ενός ευρωψηφοδελτίου της κίνησης των 58. Έτσι δεν είναι;

Πάντως προς το παρόν, αυτή η είδηση είναι στο επίπεδο του ρεπορτάζ. Διότι αν είναι έτσι και είναι αληθής η είδηση, πράγμα το οποίο εγώ το αμφισβητώ, προφανώς θα ήταν πρόβλημα. Εάν ένα μέλος της Κ.Ε. της ΔημΑρ ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου ενός άλλου πολιτικού σχηματισμού, θα ήταν ένα παράδοξο. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την ΔημΑρ και αυτό είναι λογικό. Εκτιμώ όμως ότι είναι στο επίπεδο ενός ρεπορτάζ που δεν επιβεβαιώνεται, γιατί εμένα προσωπικά ο κ. Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν ισχύει”.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού