Λεουτσάκος: «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα»

«Δεν έχω ακούσει κάποιον να θέτει θέμα αλλαγής ηγεσίας» όμως έχει τεθεί θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας, Στάθης Λεουτσάκος.

Ο κ. Λεουτσάκος τόνισε πως κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν υιοθετεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με τους εταίρους, σημειώνοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία, κατά δήλωση πολλών στελεχών,«αποτελεί προϊόν εκβιασμού».

Επισήμανε πως οι διαφωνούντες επιδιώκουν τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν είναι δυνατό να χάσει την αντιμνημονιακή και λαϊκή του βάση. «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει μνημονιακό κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε όμως, ότι «μπορεί να υπάρξει επανατοποθέτηση της κυβέρνησης». «Αύριο μπορεί να υπάρξουν δυνατότητες η κυβέρνηση να αποφύγει τον εκβιασμό ή να φανεί ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις», πρόσθεσε.

‘Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας ότι με τη διαπραγμάτευση αποδείχτηκε πως εντός ευρωζώνης – με τη μορφή που αυτή έχει λάβει – είναι πολύ δύσκολο να ακολουθηθεί η λαϊκή εντολή περί κατάργησης του μνημονίου.

Υποστήριξε πως τα αρνητικά που θα μπορούσαν να προέλθουν από ένα Grexit ήδη επιβάλλονται εντός του ευρώ.

You may also like

Ορκωμοσία Ερντογάν παρουσία 22 αρχηγών κρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά σήμερα μια νέα θητεία