Λαφαζάνης: Υπογράφει μνημόνιο στη Βενεζουέλα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
439

Επίσκεψη στο Καράκας πρόκειται να πραγματοποιήσει άμεσα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης για να υπογράψει Μνημόνιο Ενεργειακής Συνεργασίας με τον ομόλογό του Υπουργό Πετρελαίου και Μεταλλείων, Asdrubal Chavez.

Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε χθες με τον Πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Farid Fernández και αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψη στη χώρα.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛ.ΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και πιθανές συνέργειες στον τομέα της έρευνας και της εξόρυξης Υδρογονανθράκων. Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στα ΕΛ.ΠΕ και την κρατική πετρελαϊκή εταιρία PDVSA (Petróleos de Venezuela S.A.)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Λαφαζάνης αναμένεται να έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας ενώ προγραμματίζεται να υπογραφούν και άλλες διμερείς συμφωνίες από αξιωματούχους των δύο χωρών, κυρίως οικονομικού και εμπορικού περιεχομένου.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού