Λαφαζάνης: «Τέλος μνημόνιο και τρόικα»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
615

«Μνημόνιο και τρόικα τέλος. Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τεμαχίζεται, δεν είναι «σημαία ευκαιρίας» για να περιφέρεται στα ευρωπαϊκά όργανα και να αλλάζει «σαν τα πουκάμισα»… Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο» δήλωσε από το βήμα της Βουλής στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ νομίζουν ότι θα μας εκβιάσουν οφείλουν να γνωρίζουν ότι τα βάζουν με λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση», υπογράμμισε ο υπουργός τονίζοντας ότι το Μαξίμου δεν εκβιάζεται γιατί δεν μπορεί μαζί του να εκβιαστεί «ένας ολόκληρος λαός που στηρίζει την προσπάθειά του».

Εκτίμησε ότι η Ευρώπη είτε θα αλλάξει είτε δεν θα έχει μέλλον και πως εφόσον η κυβέρνηση σταθεί όρθια και εφαρμόσει το πρόγραμμά της δεν θα κερδίσει μόνο ο ελληνικός λαός αλλά και η ελπίδα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ανέφερε μάλιστα ότι η κρίση γεννήθηκε στις ΗΠΑ αλλά δεν έχει παρέλθει και πλήττει την Ευρωζώνη που έχει «καταντήσει να είναι η πιο προβληματική περιοχή της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι σταματάει η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. «Η ΔΕΗ μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τα ιδιωτικά συμφέροντα. Στόχος είναι η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος στο 40% για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμφωνία για το Ελληνικό, κάνοντας λόγο για «σκανδαλώδη παραχώρηση».

«Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα ενάντια στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

«Είμαστε ενάντια στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές και θα αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να προωθήσουμε τη θέση μας”, είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ομιλία του στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξουμε όλους τους εργαζόμενους στα μεταλλεία»σημείωσε.

Πηγή: tovima.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού