Λαφαζάνης: έκρηξη… για τις υποψηφιότητες

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
422

Δεν πέρασε η «λύση-πακέτο» που εισηγήθηκε η ηγεσία στην Πολιτική Γραμματεία

Εκτός των αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου βρίσκεται η υποψηφιότητα του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία αναμένεται να εγκριθούν οι υποψήφιοι που θα στηρίξει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, άσκησε έντονη κριτική στην πρόταση της ηγεσίας για τους περιφερειάρχες, λέγοντας ότι «η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και την κυβέρνηση Σαμαρά, βρίσκονται εκτός αποφάσεων συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει λάθος μήνυμα στο λαό».

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία επιθυμούσε τη «λύση-πακέτο», δηλαδή της έγκριση και των 13 υποψήφιων Περιφερειαρχών από την Κεντρική Επιτροπή. Στον αντίποδα, υπήρξαν εισηγήσεις για «λευκό ή αποχή» για τρεις εκ των υποψηφίων το βράδυ της Παρασκευής (μεταξύ των οποίων και ο κ. Βουδούρης), με αποτέλεσμα να προκριθεί η λύση να τεθούν οι 3 υποψηφιότητες στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα την «έκρηξη» Λαφαζάνη.

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση που έδωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Βούτσης, μιλώντας για «ρεσιτάλ δυσανεξίας». Η πρόταση για τους 13 περιφερειάρχες είναι απολύτως ισορροπημένη από κάθε άποψη, είπε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε ότι «δεν ανοίγουμε φακέλους σε στελέχη που προσεγγίζουν το χώρο και προχωράμε με βάση την απόφαση του Συνεδρίου».

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την