Λαγκάρντ: Η Ευρώπη στρίβει τη γωνία

Προς θετική ανάπτυξη κατευθύνεται η Ευρώπη εκτιμά η επικεφαλής του ΔΝΤ

Η Ευρώπη πρέπει να οριστικοποιήσει το σχέδιό της για τραπεζική ένωση, να μειώσει τα υψηλά επίπεδα του χρέους και να κάνει πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας της για να μειώσει την ανεργία και να ολοκληρώσει την οικονομική ανάκαμψή της, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

“Η Ευρώπη στρίβει τη γωνία και κατευθύνεται προς θετική ανάπτυξη”, δήλωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία που εκφώνησε στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μια “δεξαμενή σκέψης” στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο “μέχρι να αντιστραφούν οι επιπτώσεις στην απασχόληση, δεν μπορούμε να πούμε ότι η κρίση έχει τελειώσει”, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας τα υψηλά επίπεδα της μακροπρόθεσμης ανεργίας και το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κάτω των 25 ετών που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, ιδιαίτερα στη νότια Ευρώπη.

Οι άλλες προτεραιότητες πρέπει να είναι η μείωση των υψηλών επιπέδων του χρέους -με το χρέος του ιδιωτικού τομέα ιδιαίτερα να θεωρείται σημαντικός παράγοντας παρεμπόδισης της οικονομικής ανάπτυξης- και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο να καταστεί πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας της ΕΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους