Λαβρόφ: Συμφωνήσαμε να εφαρμοστεί η συμφωνία για την Ουκρανία

Οι συναντήσεις του με τον Κέρι επικεντρώθηκαν «στην κατάσταση στην Ουκρανία»

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών «συμφώνησαν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να θέσουν σε εφαρμογή τις συμφωνίες (που είχαν συναφθεί στο Κίεβο) την 21η Φεβρουαρίου».

Ωστόσο η αμερικανική διπλωματία διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε τέτοια «συμφωνία». Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι δεν υπήρξε «καμιά συμφωνία» ανάμεσα στον Κέρι και στον Λαβρόφ.

Οι συναντήσεις του με τον Κέρι επικεντρώθηκαν «στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις ενέργειες που οι εταίροι μας προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή διαμέσου του ΟΑΣΕ, του συμβουλίου Ρωσίας-NATO και άλλων διεθνών οργανισμών. Αυτές οι ενέργειες δεν συμβάλλουν στην δημιουργία μιας ατμόσφαιρας διαλόγου και εποικοδομητικής συνεργασίας», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ βρισκόταν σήμερα στο Παρίσι για συναντήσεις με τον Κέρι καθώς και με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας, που είχαν συνυπογράψει τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου τη συμφωνία ανάμεσα στον έκπτωτο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και τους ηγέτες της τότε αντιπολίτευσης που βρίσκεται σήμερα στην εξουσία στο Κίεβο.

Ο Λαβρόφ βρισκόταν στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως και ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρέι Ντεστσίτσα, σύμφωνα με δημοσιογράφους, όμως δυτικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε διμερής συνάντησή τους και ότι ο Ρώσος υπουργός αποχώρησε.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ