Κύρτσος: «Το χθεσινό Eurogroup αποτελεί βήμα στη σωστή κατεύθυνση»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
701

«Βήμα στη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, η χώρα θα χρεοκοπήσει. «Θα είχαμε πάει καλύτερα αν είχαμε κλείσει την αξιολόγηση πριν το Brexit, τον Τράμπ, τις εκλογές σε Γερμανία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κύρτσος.

Σε ερώτηση περί την επόμενη μέρα για τη χώρα, απάντησε: «Ξημέρωσε μια λιγότερο επικίνδυνη μέρα […], θα πάμε προς τα εκεί που μας λένε να πάμε. Θα υπάρξει μια μείωση του αφορολόγητου, το θέμα είνα εάν αυτή η μείωση θα συνδυαστεί με κάποια μείωση των συντελεστών φορολόγησης για να ανακουφιστούν τα μεσαία εισοδήματα, όπως προτείνει το ΔΝΤ». Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, πάντως, υπογράμμισε πως υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα να πάει η χώρα στη μείωση του αφορολόγητου χωρίς τα θετικά, που είναι η μέιωση των φορολογικών συντελεστών.

Αναφερθείς στο Ασφαλιστικό ο κ. Κύρτσος είπε: «Πρέπει να ανοίξουν μια συζήτηση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό, γιατί παρά τις σοβαρές προσπάθειες που έκανε αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, παραμένει μια διαχειριστική τρύπα, η οποία πρέπει να περιοριστεί, γιατί αν δεν περιοριστεί, δεν μας θεωρούν αξιόπιστους σε ό,τι αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας. Είναι τόσο μεγάλο το έλλειμμα στα ταμεία, που λένε “δεν μπορείς να έχεις υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε βάθος χρόνου, άρα δεν μπορείς να μας πληρώσεις”. Εκεί είναι ένα λεπτό ζήτημα που πρέπει να δούμε τι θα γίνει».

Ερωτηθείς για τα αντίμετρα, απάντησε ότι είναι περισσότερο θεωρία και λιγότερο πράξη, σημειώνοντας: «Αν είναι για κάθε μέτρο που παίρνεις να κάνεις ένα αντίμετρο, τότε δεν χρειάζεται να παίρνεις μέτρα, διότι αν ισχύει η θεωρία που διατυπώνουν ορισμένοι, ότι “θα είναι ουδέτερο το αποτέλεσμα των μέτρων”, τότε γιατί να πάρεις τα μέτρα;». Συμπλήρωσε: «Τώρα, αν η κυβέρνηση πάει τόσο καλά και καταφέρει αυτό που θέλει και η ΝΔ, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ σε βάθος διετίας, αυτό θα είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας και μια επιτυχία της ΝΔ που πρότεινε το μέτρο».

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της επικοινωνιακής ανάγκης της κυβέρνησης την ώρα που θα λέει τα δυσάρεστα να περιγράφει και κάποια ευχάριστα που ενδεχομένως θα γίνουν, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε, εδώ σου ζητάνε πρόσθετη προσπάθεια, δεν σου ζητάνε να μοιράσεις λεφτά» σημείωσε ο κ. Κύρτσος.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,