Κόσοβο: χειροπέδες στον υποψήφιο δήμαρχο;

- in ΚΟΣΜΟΣ
380

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Eulex στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο (Eulex) στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου και, όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, πληφοφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη ο υποψήφιος δήμαρχος της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Η εκπρόσωπος της Eulex, Ιρίνα Γκουντέλιεβιτς επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στο βόρειο Κόσοβο, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες και δεν ανέφερε ονόματα.

Εκπρόσωποι της Eulex από την έδρα της αποστολής στην Πρίστινα επιβεβαίωσαν, επίσης, ότι η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, αλλά δεν θέλησαν να αναφέρουν ποιος είναι ο στόχος κι αν υπάρχουν συλληφθέντες.

Η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ελέγχονται πληροφορίες περί σύλληψης του Όλιβερ Ιβάνοβιτς και τόνισε ότι δεν μπορεί να προβεί σε σχόλια.

Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Κόσοβο, ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς ήταν υποψήφιος της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Σερβία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ