«Κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
390

Ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου για την υπόθεση της ΜΚΟ

Η Δικαιοσύνη ορθώς ελέγχει κάθε υπόθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την υπόθεση μεγάλης απάτης σε βάρος του Δημοσίου από ΜΚΟ. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση και «να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου» με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

«Σε κάθε περίπτωση» τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση, «είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω». Και προστίθεται: «Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται».

Όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον πρώην πρωθυπουργό, αναφέρεται, δεν μπορούν να αποδεχτούν «ότι όλη η διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου συνδέεται με παρεμβάσεις που αφορούν τη διαφάνεια, την ευνομία, την ισονομία, τη λογοδοσία, τον έλεγχο και επιλογές που ενισχύουν το κράτος δικαίου, μεταξύ των οποίων, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, οικονομικοί εισαγγελείς, οικονομική αστυνομία, ό,τι δηλαδή αποδίδει καρπούς σήμερα, αλλά και διαύγεια, ανοιχτή- ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Εκφράζεται επίσης η ευχή και η ελπίδα ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί «ως ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι επί θητείας του κ. Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών τέθηκε τέλος στο καθεστώς αξιολόγησης των ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια, οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια της ΜΚΟ, θεσπίστηκε η τήρηση Μητρώου, τέθηκαν προϋποθέσεις χρηματοδότησής τους κλπ. Επίσης τονίζεται ότι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία έκανε την αρχική έρευνα, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την