Κωνσταντινόπουλος: «αναμνήσεις» από τον Γ.Παπανδρέου

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
371

«Τα στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι χαρούμενα που σε αυτή την προσπάθεια έλειπε ο Γιώργος Παπανδρέου»

Ένα περιστατικό που έλαβε χώρα το 2011 με πρωταγωνιστή τον ίδιο θυμήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από τη Συνδιάσκεψη της Ελιάς.

«Ο Γ. Παπανδρέου έκανε μια ανακοίνωση, είναι σεβαστή. Εγώ θα σας πω την προσωπική μου άποψη, η οποία δεν έχει να κάνει με το αν ο Πρόεδρος λέγεται Γιώργος Παπανδρέου, Βαγγέλης Βενιζέλος ή Κώστας Σημίτης. Πρώτα-πρώτα οι μάχες κρίνονται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες. Είναι κάτι το οποίο το έχει αποδείξει η ζωή και η Ιστορία» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και γύρισε πίσω το χρόνο.

«Όταν συνάντησα τον Γιώργο Παπανδρέου τον Σεπτέμβριο 2011 – που μας κάλεσε όλους τους βουλευτές και τότε είχαμε μεγάλα προβλήματα αν θυμάστε, ήταν έτοιμη να πέσει η κυβέρνηση – του είπα το εξής: «Κύριε Πρόεδρε δε σας εκβιάζω με την ψήφο μου ούτε εσάς ούτε τη χώρα μου ούτε την παράταξή μου, σας εκφράζω τη διαφωνία μου αλλά θέλω να σας πω ότι θ’ ακολουθήσω αυτό το δρόμο που λέτε γιατί πιστεύω ότι είναι ο πιο ασφαλής». Και γιατί σας το λέω αυτό: Γιατί θεωρώ πως όλοι οι Πρόεδροι, – και σε κανέναν από αυτούς και από εμάς δεν ανήκει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, ανήκει σε όλους τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν και είναι εδώ στα δύσκολα – θεωρώ, λοιπόν, ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να δίνουν το παρών και να έχουν τη διαφωνία τους», κατέληξε.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την