Όχι στους δανειστές και Κυβερνητικό συμβούλιο

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
473

Σε «κόκκινο συναγερμό» τίθεται η κυβέρνηση, μετά την πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ταυτόχρονα με την εκταμίευση 15,5 δις ευρώ.

Εσπευσμένα στο Μαξίμου οι υπουργοί

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να συγκαλεί έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, μετά την επιστροφή του το απόγευμα στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το κυβερνητικό συμβούλιο για την πρόταση των Θεσμών, αλλά και το πλαίσιο συνεδρίασης του αυριανού Eurogroup.

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών

Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση των θεσμών για παράταση του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, με χρηματοδοτική κάλυψη ύψους 15,5 δις ευρώ, ανέφεραν σήμερα από τις Βρυξέλλες Ελληνικές κυβερνητικές πηγές .

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν καμία χρηματοδοτική λύση δεν μπορεί να λειτουργήσει εντός του πλαισίου της πρότασης των θεσμών και επιπλέον ότι η χρηματοδοτική κάλυψη που προτείνουν δεν είναι αρκετή.

Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι είναι πολλά, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας ότι σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας. Τέλος υπογράμμιζαν, ότι η συμφωνία δεν θα πρέπει να ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού