«Κυβέρνηση με όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα»

«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” και δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος, εκτιμώντας ότι θα «μπερδέψει τα πράγματα για την Ελλάδα».

Στόχος του επισημαίνει είναι η συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης με όλες τις φιλοευρωπαίκές δυνάμεις. Στη βάση αυτή, η πρόσκλησή του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου εφόσον ο τελευταίος βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός προεξοφλεί ότι νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα σημάνει τέλος του Μνημονίου ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Απορρίπτει επίσης κάθε ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί ότι «βυθίζεται σε ένα βούρκο αλαζονείας και μικρομεγαλισμού».

Τέλος διευκρινίζει ότι φιλοδοξία του είναι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, που προϋποθέτει μεγάλες τομές στο κράτος , που ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συγχωνεύσεις υπουργείων και υπηρεσιών, αλλαγή διάρθρωσης του κυβερνητικού έργου.

Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, μικρότερος φόρος στις επιχειρήσεις

Εν τω μεταξύ, νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην Εφημερίδα “Αγορά” αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους”.

Σημειώνει “μειώσαμε το ‘χαράτσι’ 15% το 2013 για όλους . Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ότι το 2012. ΚΑι οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ΄ότι την πρόηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε προσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!”. Συνεχίζει λέγοντας πως ” Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα”.

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχιερηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που εινια σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίοσυμε το 2015 θα πέσιε ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια λέει ο κ Σαμαράς.

You may also like

Επτάμηνο «lockdown» για τους ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε σήμερα