Κουτσούμπας: Υπάρχει μια υπόκωφη οργή

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
855

«Η διέξοδος βρίσκεται στην αλλαγή τάξης στην εξουσία, στο να έλθει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ο λαός πραγματικά στην εξουσία» δήλωσε γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο CNN Greece και στην ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα εξόδου από το τέλμα και με ποια πολιτική.

Ο κ. Κουτσούμπας δεν συμφώνησε απολύτως με την παρατήρηση περί “κοινωνικής αδράνειας”, αναφέροντας ότι το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αγωνίζονται καθημερινά. Μίλησε για μια υπόκωφη οργή, εκτιμώντας ότι αυτή αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί με δυναμικό τρόπο, «όχι σαν τις πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα πρώτα χρόνια των μνημονίων, που ήταν πιο μαζικές αλλά χωρίς σταθερό προσανατολισμό και σχέδιο», κάνοντας στη συνέχεια λόγο για «τσουνάμι που έρχεται».

Χαρακτήρισε ως κάλπικο το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», τονίζοντας ότι το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει στα εξής πραγματικά ερωτήματα: «Ανάπτυξη για τον λαό ή ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου; Επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας με κοινωνικοποιημένη την βάση και την ιδιοκτησία ή αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής που δημιουργεί κρίσεις και φτώχεια; Η χώρα εντός των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως η ΕΕ ή αποδέσμευση;»

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,