Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε νέο ΠΑΣΟΚ»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
546

Εκτιμά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στο “ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ”

Επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με συνέντευξή του στο “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής”, λέγοντας ότι εξελίσσεται σε «ένα νέο ΠΑΣΟΚ».

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαγραφή μέρους του χρέους, κοροϊδεύει συνειδητά, αφού και αυτό παραπέμπει σε ευρωπαϊκές διασκέψεις και συμφωνίες, που ακόμη και αν επιτευχθούν, θα υπάρχουν σκληρά ανταλλάγματα, τα οποία θα πληρώσει πάλι ο λαός» εκτιμά ο κ. Κουτσούμπας και επισημαίνει: «Η κριτική μας στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη ΝΔ, είναι κριτική στις δύο διαφορετικές συνταγές αστικής διαχείρισης που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και γι΄αυτό είναι από χέρι αντιλαϊκές».

Αναφερόμενος στην επιστροφή του πρωτογενούς πλεονάσματος στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες, κάνει λόγο για «εμπαιγμό» και σημειώνει ότι «αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί, με όποια κυβέρνηση αποδέχεται τον στόχο του πλεονάσματος. Γιατί για να προκύπτει αυτό το πλεόνασμα, πρέπει να αφαιρείται ένα όλο και μεγαλύτερο ποσό που θα κατευθύνεται στο κεφάλαιο».

Τέλος, μιλώντας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τονίζει ότι η μάχη κρίνεται στον πρώτο γύρο και εκεί «πρέπει ο λαός να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ» και υπογραμμίζει: «δεν στηρίζουμε υποψηφίους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αποδέχονται τη μετατροπή της τοπικής αυτοδίοικησης σε μακρύ χέρι του κράτους (…)

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,