«Κουρεύονται» τα πρόστιμα

Στη Βουλή την ερχομένη εβδομάδα νομοσχέδιο για μειώσεις προστίμων, φόρο υπεραξίας, συμψηφισμό ΦΠΑ

Τις τελικές ρυθμίσεις για το ύψος των προστίμων μη υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, για τον φόρο υπεραξίας και για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Στόχος είναι, με τις ρυθμίσεις αυτές να κλείσουν εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη φορολογική νομοθεσία και αφορούν στον τρόπο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και φορολογούμενων, αλλά και να διορθωθούν αρχικές διατάξεις σε επίπεδα πιο ρεαλιστικά για τη λειτουργία της αγοράς.

Έτσι, με το νομοσχέδιο αναμένεται να προσδιοριστούν σε επίπεδα χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις τα πρόστιμα των 1.000 ευρώ και 2.500 ευρώ που προέβλεπε η φορολογική νομοθεσία για μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ όπως και άλλων κατηγοριών φόρων, από υπόχρεους με απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία αντίστοιχα.

Επίσης, με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, θα προβλέπεται η δυνατότητα συμψηφισμού του ΦΠΑ ιδιωτών και δημοσίου συμπεριλαμβανομένων αυτή τη φορά και των ευρύτερων φορέων του. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ακόμη τον τρόπο φορολόγησης της υπεραξίας ακινήτων.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους