Κουβέλης: Υπόθεση της κοινωνίας ο τρίτος πόλος

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
470

«Πρωταγωνιστούμε στη δημιουργία του προοδευτικού πόλου» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

«Είμαστε αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική , που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία, στοχεύοντας μονόπλευρα στην εξυπηρέτηση του χρέους και τη σταθεροποίηση με λογιστικούς όρους» ξεκαθάρισε, εξαπολύοντας ωστόσο και βέλη προς το ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσει μια σύγχρονη, φερέγγυα και ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση. Και δεν μπορεί να το κάνει όσο αφορίζει, δημαγωγεί, αντιφάσκει και ενσωματώνει ανεδαφικές διεκδικήσεις στην πολιτική του», εκτίμησε ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, «εύκολος δρόμος διεξόδου δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση με διαφορετικές πολιτικές επιλογές» σχολίασε, προσθέτοντας ότι «η πρόταση μας είναι διαφορετική πολιτικά και όχι απλά καλύτερη διαχειριστικά. Δεν είναι μια ενδιάμεση άχρωμη θέση, αλλά μια σαφής προοδευτική πρόταση αλλαγής πολιτικής».

«Η επιχειρούμενη επικράτηση πολωτικού κλίματος δεν ωφελεί τον τόπο και εμείς δεν θα εμπλακούμε σε τέτοια αντιπαράθεση» συνέστησε ο κ. Κουβέλης, παρατηρώντας ότι «η πολιτική σταθερότητα όμως αμφισβητείται έντονα λόγω της κοινωνικής αποσταθεροποίησης, της οικονομικής καχεξίας και της διάχυτης απαισιοδοξίας που ενσταλάζεται στον ελληνικό λαό».

Για τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, πρώτη επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους με συγκεκριμένο περιεχόμενο, που θα περιλαμβάνει «αλλαγή του χαρακτήρα της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Σε ό,τι αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, «δεν το απαξιώνουμε ούτε το μηδενίζουμε. Εκτιμούμε πως πρόκειται για ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης για μια νέα καλύτερη συμφωνία» δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ενώ «σήμερα η αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του χρέους αποτελεί κοινή θέση της πλειονότητας των πολιτικών δυνάμεων.» συμπλήρωσε.

Στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης χρειάζεται αυτοδιοικητικές κινήσεις, χειραφετημένες από τα κόμματα και την κεντρική διοίκηση», ενώ «οι εκλογές πρέπει να αναδείξουν Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια στη βάση προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων» σημείωσε, προσθέτοντας: «η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα πρωταγωνίστησαν σε αυτή την κατεύθυνση με τη συγκρότηση τέτοιων κινήσεων με επικεφαλής το Γιάννη Μπουτάρη και το Γιώργο Καμίνη. Προσέφεραν πολλά, άλλαξαν σελίδα στις πόλεις,. και πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τη συγκρότηση, τέτοιων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού».

«Πρωταγωνιστούμε στη δημιουργία του προοδευτικού πόλου. Είναι ιστορική αναγκαιότητα η ύπαρξη αυτού του πολικού χώρου» περιέγραψε ο κ. Κουβέλης για τη διαδικασία ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας πως «ο χώρος μας – ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι δύναμη αλλαγών»

«Ο προοδευτικός πόλος θα είναι πραγματικά προοδευτικός. Δεν θα είναι λαϊκιστικός για να θωπεύσει συνειδήσεις, δεν θα βασίζεται στην άκρατη υποσχεσεολογία ούτε θα αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα προς άγραν ψήφων. Το γενικό συλλογικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από αυτό το άθροισμα. Οι δημόσιες πολιτικές θα σχεδιάζονται με μοναδικό άξονα αυτό» κατέληξε ο κ. Κουβέλης, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα, καθώς «είναι υπόθεση της κοινωνίας και όχι απλά συνενώσεων κορυφής».

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,