Κιλκίς: συνεχίζεται η δίκη του δημάρχου

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
482

Στις 12:30 ξεκίνησε εκ νέου η δίκη του εν αργία δημάρχου, Βαγγέλη Μπαλάσκα στη Θεσσαλονίκη

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης συνεχίζεται από την Παρασκευή η δίκη του εν αργία δημάρχου Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, ενώ έχουν ήδη καταθέσει οι πρώτοι μάρτυρες. Ο κ. Μπαλάσκας απουσίαζε από τη δίκη την περασμένη Παρασκευή, εξουσιοδοτώντας το συνήγορό του να τον εκπροσωπήσει.

Ο κ. Μπαλάσκας κρίνεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων από το ΚΤΕΛ Κιλκίς, για την οποία έχει καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών. Πρόκειται για χιλιάδες «μαϊμού» πάσο αναπήρων που υπέγραψε τη διετία 2007-2008, με την ιδιότητα τότε του Νομάρχη Κιλκίς, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο (υπουργείο Υγείας) κατά 1.080.000 ευρώ.

Την υπόθεση το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και προκάλεσε την «έκπτωσή» του από το αξίωμα του δημάρχου. Τα τεκταινόμενα παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ημέρες αυτές παράγοντες της πολιτικής ζωής στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε περίπτωση αθώωσής του ο κ. Μπαλάσκας αναμένεται να ενδυναμωθεί πολιτικά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου. Σε αντίθετη, όμως περίπτωση, θα τεθεί «εκτός κούρσας», αυξάνοντας τις πιθανότητες καθόδου του Γιώργου Σιμπιλίδη στο δήμο Κιλκίς, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορο τον τελευταίο.

You may also like

Μια θεά με σαγηνευτική φωνή και αέρινες κινήσεις»

Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια έφυγε από την