Κιλκίς: η δίκη και ο…Σιμπιλίδης

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1175

Συνεχίζονται οι δίκες των «γαλάζιων» δημάρχων στη Βόρεια Ελλάδα

Δεν είναι μόνο η δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου που εξελίσσεται σε δεύτερο βαθμό τις ημέρες αυτές, αλλά και αυτή του εν αργία δημάρχου Κιλκίς, Βαγγέλη Μπαλάσκα, που αύριο ξεκινάει.

Ο κ. Μπαλάσκας κρίνεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση χορήγησης ψευδών βεβαιώσεων από το ΚΤΕΛ Κιλκίς, για την οποία έχει καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών.Πρόκειται για χιλιάδες «μαϊμού» πάσο αναπήρων που υπέγραψε τη διετία 2007-2008, με την ιδιότητα τότε του Νομάρχη Κιλκίς, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο (υπουργείο Υγείας) κατά 1.080.000 ευρώ.

Την υπόθεση το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και προκάλεσε την «έκπτωσή» του από το αξίωμα του δημάρχου. Τα τεκταινόμενα παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ημέρες αυτές παράγοντες της πολιτικής ζωής στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς σε περίπτωση αθώωσής του ο κ. Μπαλάσκας αναμένεται να ενδυναμωθεί πολιτικά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου. Σε αντίθετη, όμως περίπτωση, θα τεθεί «εκτός κούρσας», αυξάνοντας τις πιθανότητες καθόδου του Γιώργου Σιμπιλίδη στο δήμο Κιλκίς, γεγονός που δεν αφήνει αδιάφορο τον τελευταίο.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,