Κεφαλονιά: στο δρόμο προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
462

Διαβεβαίωση από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και πρόσθεσε ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό με απάντηση.

Η συζήτηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), η οποία συνδιοργανώνεται από την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται, σήμερα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η συζήτηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των χθεσινών ενεργειών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού