Κεφαλογιάννη: Μείον 50% ο εσωτερικός τουρισμός

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
312

Ο ένας στους δύο Έλληνες δεν θα κάνει διακοπές φέτος τουλάχιστον σε ξενοδοχεία. Ο εσωτερικός τουρισμός μειώνεται σε ποσοστό 50% όπως δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. “Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%” τόνισε. “Μπορεί και παραπάνω”.

Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα “μεγάλο πρόβλημα” που γίνεται προσπάθεια να λυθεί μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού από τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά το λουκέτο του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου Labirint η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αγορά λειτούργησε πολύ θετικά, καθώς οι Ρώσοι τουρίστες κλείνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα με άλλα πρακτορεία. “Φαίνεται πως δεν έχουμε ακυρώσεις” τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Πρόσθεσε ότι οι ρώσοι παράγοντες σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον γγ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά δεσμεύτηκαν να καλύψουν τις ζημιές στους ξενοδόχους που φιλοξένησαν τους ρώσους τουρίστες και στους αερομεταφορείς που τους μετέφεραν πίσω στη Ρωσία.

“Ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας του τουρισμού έδειξε άψογη συμπεριφορά… Ήταν σημαντικό να δείξουμε ότι σε μια τέτοια έκτακτη περίπτωση η Ελλάδα αντιδρά θετικά” επισήμανε η υπουργός.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού