Κατρούγκαλος: Επαφές στο Κατάρ

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος είναι οι ανισότητες μεταξύ κρατών –αλλά και στο εσωτερικό τους- που αυξάνουν τη φτώχεια και στερούν σε εκατομμύρια ανθρώπους μια αξιοπρεπή ζωή, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο 17ο Διεθνές Φόρουμ της Ντόχα στο Κατάρ (14-15 Μαΐου).

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς και τη φθίνουσα τιμή του πετρελαίου και των βασικών εμπορευμάτων, είναι προφανές, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, ότι πρέπει να υιοθετήσουμε πολιτικές που ενισχύουν τη μισθωτή εργασία και το κοινωνικό κράτος, προάγουν τη διαφοροποίηση των πηγών εισοδημάτων μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, μεταρρυθμίζουν τα δημόσια οικονομικά και αυξάνουν τις πηγές εισοδήματος από επενδύσεις σε υποδομές, καθώς και σε εξειδικευμένο και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ της Ντόχα, που φέτος είχε τίτλο «Ανάπτυξη, Σταθερότητα, Προσφυγική Κρίση», ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους του Κατάρ, αλλά και με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη χώρα μας και την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον ομόλογό του Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ κ. al Muraikhi, με τον οποίο σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, συμφωνήθηκε η περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων και συζητήθηκε το ενδεχόμενο ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο.

Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Παιδείας του Κατάρ κ. al Hammadi συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ Κατάρ και Ελλάδος, ιδίως εν όψει της σύγκλησης της πρώτης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών.

Με τον Υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου του Κατάρ κ. Mohammed al Thani αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές που διανοίγονται στις διμερείς οικονομικές σχέσεις, με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι προσφέρονται για την προσέλκυση επενδύσεων από το Κατάρ.

Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων, ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματός του, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Qatar Airways κ. al Baker.

Ο κ. Κατρούγκαλος είχε, επίσης, εθιμοτυπική συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχη Jaber al Thani.

Τέλος, κατά την παραμονή του στην Ντόχα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera.

You may also like

5.000 ευρώ το πρόστιμο για το πλαφόν των 47 ευρώ

Στα 5000 ευρώ ανέρχεται το διοικητικό πρόστιμο για