Καταγγελία για «παρακώλυση» της Επιτροπής Θεσμών

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
448

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ζητεί διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών όσο κι αν ενοχλούνται, όποιοι κι αν ενοχλούνται»

Για μεθόδευση από πλευράς του Προεδρείου και παρακώλυση του έργου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάνουν λόγο 4 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή τους. Αναλυτικά:

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Νεράντζης για άλλη μία φορά μεθόδευσε τη μη συζήτηση και τον μη προγραμματισμό ελέγχου υποθέσεων και ακρόασης φορέων από την Επιτροπή, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει σειρά αιτημάτων από τον Δεκέμβριο 2012 μέχρι σήμερα.

Έτσι, ενώ, κατόπιν πολλοστού αιτήματός μας είχε ορισθεί για σήμερα ο προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής, ο κ. Νεράντζης διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση, πριν καν συμπληρωθεί τρίωρο.

Μεταξύ των υποθέσεων και των φορέων που παρακωλύει και παρελκύει την εξέτασή τους είναι οι εξής:
-Υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων και μιζών

-Υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων

-Υπόθεση αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ

-Υπόθεση Μνημονίου και του ρόλου και των ευθυνών του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου

-Υπόθεση παρακολουθήσεων, για την οποία έχουμε ζητήσει την κλήτευση του αρμόδιου για την ΕΥΠ Εισαγγελέως, της Αντιτρομοκρατικής και της Ε.Ε.Τ.Τ.

-Διαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ, για την οποία έχει αποφασισθεί από τον Δεκέμβριο 2012 (προ 13 μηνών) να κληθεί ο κ. Κεδίκογλου, πλην όμως ο κ. Νεράντζης δεν τον καλεί

-Υπόθεση ΕΡΤ και μείζον ζήτημα εκχώρησης ψηφιακού φάσματος, για την οποία, ενώ είχε αποφασισθεί η κλήτευση του αρμόδιου Υπουργού, ο κ. Νεράντζης δεν τον καλεί

-Αποκαλύψεις για ρατσιστικές δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Εξάλλου, ο κ. Νεράντζης χρειάσθηκε 3 μήνες για να καλέσει ενώπιον της Επιτροπής τον Επικεφαλής του Σ.Δ.Ο.Ε. κ. Στασινόπουλο, που η Επιτροπή αποφάσισε την κλήση του κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Οκτώβριο 2013 και εκλήθη στις 14.1.2014, ενώ είναι άγνωστο σε πόσους μήνες θα καλέσει τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να πληροφορηθεί η Επιτροπή και ο ελληνικός λαός τι γίνεται με τους ελέγχους των 54.000 εμβασμάτων στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011 και τον έλεγχο των υπεράκτιων (offshore) εταιριών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να ζητεί διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών όσο κι αν ενοχλούνται, όποιοι κι αν ενοχλούνται».

Θοδωρής Δρίτσας
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Νίκος Βούτσης
Ζωή Κωνσταντοπούλου

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού