Κασσής: «Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για αγκυλώσεις»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
381

Δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τις πρωτοβουλίες του κόμματος με στόχο την ενοποίηση του Τεχνικου Κλάδου

Με αφορμή τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 10-ήμερο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για θέματα που σχετίζονται με τον Τεχνικό Κόσμο της χώρας και τις αρμοδιότητες και τις προοπτικές του κλάδου , σε Νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στα οποία ήταν εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος , κ. Μ. Κασσής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες είχα την ευκαιρία να συζητήσω τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και σε συναντήσεις μου με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, κ. Χ. Σπίρτζη, και τον Πρόεδρο της ΕΕΤΕΜ, κ. Δ. Δημόπουλο, θέματα που άπτονται των εξελίξεων στον Τεχνικό Κόσμο της χώρας , τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο και τις λειτουργίες τόσο της Ανώτατης Εκπαίδευσης όσο και της επαγγελματικής δραστηριοποίησης του κλάδου, αλλά και τις προοπτικές που πρέπει να διαμορφωθούν προκειμένου να υπάρξει σωστή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρώ πως οι πρωτοβουλίες που πήραμε ως ΠΑΣΟΚ και τις οποίες ανέλαβα να υλοποιήσω, προκειμένου να υπάρξει ενοποίηση του Τεχνικού Κόσμου της χώρας και να σταματήσει το φαινόμενο των αδιέξοδων και καταστροφικών συγκρούσεων των αποφοίτων των Τεχνολογικών και των Πανεπιστημιακών Σχολών, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς με την ψήφιση των άρθρων που σχετίζονται με το νέο πλαίσιο αρμοδιοτήτων και λειτουργίας του ΤΕΕ και της ΕΕΤΕΜ.

Σε μία περίοδο όπου χαρακτηρίζεται από έντονη ανεργία και ανασφάλεια για τον τεχνικό κόσμο και ιδιαίτερα για τους νέους πτυχιούχους, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξουν βήματα ενοποίησης του κλάδου, επίλυσης όλων των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με ρόλους και δικαιώματα και παραγωγικής αξιοποίησης του επιστημονικού δυναμικού που έχει η χώρα μας.
Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για αγκυλώσεις, αδιέξοδες συγκρούσεις και συντεχνιακά πείσματα, αδράνεια της Πολιτείας απέναντι στο πρόβλημα και μικροπολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις σε έναν κλάδο που μαστίζεται έντονα από την κρίση και δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα πτυχία γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους.

Προσωπικά θα συνεχίσω την προσπάθεια για επίλυση του συνόλου των προβλημάτων του κλάδου αυτού και πιστεύω πως θα βρούμε ανταπόκριση γιατί η σημερινή πραγματικότητα επιβάλλει λύσεις ουσιαστικές και ελπιδοφόρες».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού