Καρύδης: Θα πάμε με ένα σχήμα συμπόρευσης

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
453

«Η κοινή οργανωτική επιτροπή θα προετοιμάσει την συνδιάσκεψη η οποία θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου» τόνισε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

Το πλαίσιο για τη συγκρότηση του κεντροαριστερού πόλου στον οποίο θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ επέβαλε ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος κ. Δημήτρης Καρύδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

Ο κ. Καρύδης είπε συγκεκριμένα: «Αυτό που αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι πρώτο κόμμα είναι οι αναποφάσιστοι. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και ότι οι πολίτες παρότι ζουν δύσκολα και θα περίμενε κανείς ότι δίνουν «λευκή επιταγή» εύκολα σε κάποιον, αντίθετα είναι πολύ απαιτητικοί και περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα από όλους μας. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Και η αγωνία που την έχει πάνω από όλα ο Πρόεδρός μας, κ. Βενιζέλος, είναι να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να υπάρχει σεβασμός από όλες τις πλευρές.

Με την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι στις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ ή του να κρύβεται το ΠΑΣΟΚ πίσω από κάποια άλλα σχήματα. Θα πάμε με ένα σχήμα συμπόρευσης. Θα δημιουργηθεί κοινή οργανωτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, από τους 58 ,από τη ΔΗΜΑΡ αν έρθει, από τον κ. Λοβέρδο, τον κ Μόσιαλο και τις άλλες κινήσεις. Θα χρησιμοποιήσω την έκφραση του κ. Βενιζέλου ότι θα είμαστε ενοχλητικοί ως προς τις προσκλήσεις, τις οποίες θα κάνουμε. Μετά από αυτές τις προσκλήσεις ο καθένας επανατοποθετείται στα πράγματα και όλα αυτά θα τα δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η κοινή οργανωτική επιτροπή θα προετοιμάσει την συνδιάσκεψη η οποία θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και ο κ. Σουλτς .Εκεί θα συζητήσουμε τα θέματα των πολιτικών θέσεων προς τις Ευρωεκλογές. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε αλλαγές στην Ευρώπη, ότι θέλουμε μια Ευρώπη που να δίνει βάρος στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή καταπολεμώντας την ανεργία. Από κει και πέρα κορυφαίο θέμα για μας είναι η σταθερότητα της χώρας. Στην συνδιάσκεψη θα αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα πάμε στη συγκρότηση του Ευροψηφοδελτίου.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάμε με διαδικασίες, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές να τεθούν στην βάσανο της επιλογής και της ψήφισης τους από όλο τον κόσμο ,τον οποίο καλούμε να πάρει μέρος σε αυτήν την νέα προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι ένα μείγμα νέων μαχητικών ανθρώπων, που εκφράζουν την σημερινή εποχή και ανθρώπων που έχουν εμπειρία και εκφράζουν μεγάλους χώρους και στην περιφέρεια και στα αστικά κέντρα. Και δεν πρόκειται να μπω σε συζήτηση για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Αν θέλουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό ήθος και μια διαφορετική νοοτροπία ,δεν πρέπει να υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Να αρνηθούμε κάθε λογική πασαρέλας ονομάτων, και να πάμε μέσα από διαδικασίες, στις οποίες ο κόσμος θα αισθανθεί ότι συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτές και διαμορφώνει τις εξελίξεις».

Πηγή: politikoi.com

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού