Καρύδης: «Εμείς θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
153

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM

«Είναι θεσμικό παράδοξο. Ναι μεν οι δικαστές δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο, αλλά, όπως φάνηκε μετά, από τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αυτό που ήθελε ήταν να κάνει ένα φτηνό εντυπωσιασμό. Να χρησιμοποιήσει ως ντεκόρ τους δικαστές. Ήθελε σε μια προσπάθεια που γίνεται οργανωμένα σήμερα από τη Δικαιοσύνη για να χτυπηθούν πράξεις προσώπων που είχαν την εξουσία στα χέρια τους και αυτή τη στιγμή ξεκαθαρίζονται, ενώ είχαν σκιάσει τον πολιτικό και κοινωνικό βίο της χώρας, να μπει και αυτός στο κάδρο. Αλλά το έκανε με μια τέτοια διάσταση που κανείς μπορεί να το θεωρήσει ότι κάνει παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση του κ. Τσίπρα με ανώτατους δικαστικούς.

Με φόντο τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την «Πρωτοβουλία των 58, «εμείς θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και είδατε τις παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στην Κεντρική Επιτροπή, στο Πολιτικό Συμβούλιο και στη μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια εν όψει των ευρωεκλογών να αλλάξει η Ευρώπη, από Ευρώπη της λιτότητας να γίνει μια Ευρώπη της ανάπτυξης και για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στον τόπο. Υπάρχει ένας πολιτικός χώρος μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι κατακερματισμένος και πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Είναι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Κεντροαριστεράς, όπως έχουμε μάθει όλοι να τον λέμε, ο οποίος έχει μεγάλα περιθώρια ανασύνθεσης υπογράμμσε ο κ. Καρύδης, ξεκαθαρίζοντας:

«Συμμετέχουν όλοι ισότιμα και το έχουμε ξεκαθαρίσει με τις αποφάσεις μας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός από όλες τις πλευρές προς όλους και είπαμε ότι θα γίνει μια κοινή οργανωτική επιτροπή. Θα πάμε στη συνδιάσκεψη, η οποία θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Σουλτς και στην οποία θα συμμετάσχουμε ως ΠΑΣΟΚ και εκεί θα αποφασίσουμε και τις πολιτικές θέσεις ως κοινή συνισταμένη, εν όψει των ευρωεκλογών και της μάχης που θα δώσουμε, και τη διαδικασία ανάδειξης των προσώπων».

Σχολιάζοντας την αποστροφή του πρώην Εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, «η αναφορά του Ανδρ. Παπαδόπουλου ήταν ονομαστικά στον Ανδρ. Παπανδρέου. Δεν θέλω να κάνω πολιτική σ’ αυτό. Αλλά πιστεύω ότι η αναφορά ονομαστικά σε έναν άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα της χώρας, που είχε πάρα πολύ μεγάλη προσφορά, αλλά έκανε και λάθη, πρέπει να αποφεύγονται. Σήμερα πρέπει να κοιτάμε και να βάζουμε μπροστά, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συμπαράταξη δυνάμεων, αυτά που μας ενώνουν και αυτά που πρέπει να γίνουν. Οι νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν βουτιές στο παρελθόν αλλά άλματα στο μέλλον.» σημείωσε ο κ. Καρύδης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο. «Είχε μια θετική αντίδραση ο ίδιος, με τις δηλώσεις του, σε αυτό το προσκλητήριο. Προσωπικά, θα ήθελα πάρα πολύ ο κ. Λοβέρδος να είναι ένας συμμαχητής σ’ αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, όπως και ο κ. Μόσιαλος, η κυρία Διαμαντοπούλου, ο κ. Φλωρίδης και άλλα τέτοια στελέχη που ειλικρινά δεν κατανοώ γιατί έχουν πάρει αποστάσεις από μια προσπάθεια που έγινε για τη χώρα, με πολλά λάθη, και μπορεί σήμερα να πάρει νέα χαρακτηριστικά και να αποκτήσει μια δυναμική. Δεν θέλω να κάνω τον πολύξερο και να λέω πολλά πράγματα. Αλλά αυτά τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει, όχι με έναν χαρακτήρα μόνο εντυπωσιασμού, αλλά γιατί πρέπει να κοιτάζουμε να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια.», υποστήριξε.

Τέλος, σχετικά με την εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, «το ΠΑΣΟΚ την έχει. Σύμφωνα με αυτό που ισχύει, το καταστατικό του ΕΣΚ, στο ΕΣΚ συμμετέχει από την Ελλάδα μόνο το ΠΑΣΟΚ. Εάν θέλει να συμμετάσχει και άλλο κόμμα από την Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες σαν τη Βουλγαρία και την Κύπρο, πρέπει το αρχαιότερο κόμμα να μιλήσει θετικά» περιέγραψε ο κ. Καρύδης, προσθέτοντας: «μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μπλοκάρει έτσι την ένταξη της ΔΗΜΑΡ. Καιρός είναι που το ΠΑΣΟΚ, για λόγους εθνικής ανάγκης, κάνει μια προσπάθεια και συνεργάζεται με τη Ν.Δ. κρατώντας την ταυτότητά του. Είναι κακό αυτό; Ο κ. Κουβέλης κατηγορεί συνέχεια το ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική πολιτική, επειδή είναι στην κυβέρνηση. Γιατί μέχρι σήμερα στην κυβέρνηση είναι στελέχη της ΔΗΜΑΡ; Δεν είναι ένα θέμα αυτό; Αφού ο κ. Κουβέλης μέχρι σήμερα εκπέμπει στο λόγο του «αποχωρήστε από τις κυβερνητικές θέσεις»… Δεν μπορεί η ΔΗΜΑΡ να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, όταν την ίδια στιγμή διατηρεί διορισμένα στελέχη της στους δημόσιους οργανισμούς. Αυτό είναι μεγάλη υποκρισία και αντίφαση.»

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την