Καρχιμάκης: 1 εκατομμύριο ευρώ για την ελευθερία του

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
428

Η όλη δικαστική έρευνα έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τού επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 1.000.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Θα υποβάλει αίτημα μείωσης της εγγύησης.

Παρουσία των συνηγόρων του Δημήτρη Τσοβόλα και Βασίλη Δημακόπουλου απολογήθηκε για το κακούργημα της ηθικής αυτουργία σε παραβίαση μυστικών Πολιτείας, κατηγορία η οποία του παραγγέλθηκε τον Νοέμβριο μετά από έφοδο στο σπίτι του και στο πολιτικό του γραφείο.

Η όλη δικαστική έρευνα έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, η οποία συνενώθηκε με αυτήν της ύπαρξης σχεδίου αποσταθεροποίησης για τη χώρα επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η κατηγορία βασίζεται σε έγγραφο για την προμήθεια των Chinook, που βρέθηκε στο γραφείο του. Επίσης υπάρχει και αναφορά σε βάρος του από υπάλληλο της ΕΥΠ, που ενοχοποίησε άλλη πρώην υπάλληλο, η οποία φέρεται να του προμήθευε έγγραφα της ΕΥΠ.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού